≫ 

Ofanzivna Srbija bez sreće, Portugal nas hladnokrvno kaznio za propuštene šanse! (VIDEO)

Orlići bez sreće na startu turnira

  • 56

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Portugala sa 2:0 na startu Evropskog prvenstva u Poljskoj.

Nema se šta zameriti Orlićima i Nenada Lalatoviću, krenulo se sa ofanzivnom postavom hrabro, nije se očajavalo posle primljenog gola, ali su Portugalci pokazali ozbiljnu uigranost i hladnokrvnost.

Pre svega kada je ušao Renato Sančez da osveži ekipu i reši meč jednim lucidnim pasom u završnici. Nakon ovog, u našoj grupi se sastaju Španija i Makedonija od 21.00.

 

Nije počeo najbolje, Grujić je zbog preoštrog faula na 30-ak metara od gola dobio žuti karton, a kasnije su Portugalci iz prekida uzdrmali stativu i poslali poruku opreza timu Nenada Lalatovića.

U 11. minutu, Srbija je imala priliku kada je upravo Grujić uhvatio zalet za šut na 10 metara od gola, ali je u poslednjem trenutku reagovao štoper Portugala uklizavanjem. Nešto kasnije, Semedo je kažnjen žutim kartonom zbog uklizavanja Čavriću, na idealnoj poziciji za slobodan udarac.

Izveo ga je Andrija Živković, ali se nije proslavio jer je pogodio živi zid. Vrvelo je od oštrih i beskompromisnih startova do sredine poluvremena, niko se nije štedeo, ali su prave prilike izostale ipak - sve do 26. minuta kada je Đurđević uleteo u 16 metara uz vrhunsko izbegavanje ofsajd zamke, ali je bio neprecizan.

Razigrali su se momci u belim dresovima, u tri poteza je izvedena sjajna akcija, posle pasova Živkovića i Đurđevića, Čavrić je imao "1 na 1" sa Varelom, koji je bio ipak brži da interveniše. Nešto kasnije, slabu intervenciju Milinković-Savića dočekao je Guedeš za udarac glavom i vođstvo Portugalaca.

Plavšić je na startu drugog poluvremena zamenio Čavrića i pokušao da ubrza igru, u Portugalu je Bruma ušao umesto Žote, a Đurđevićeva prilika propala je zbog ofsajda. U 52. minutu Grujić je tek malo zagrejao rukavice Vareli udarcem sa distance, a onda nije mogao da poveruje šta je promašio.

Sa peterca, udarcem glavom mogao je da bira gde će uputiti loptu, a ona je otišla daleko od stative. Nakon toga, Portugalci su reagovali uvođenjem prve zvezde tima, Sančeza. Kasnije je i Radonjić dobio priliku umesto Marka Grujića, koji je bio daleko od onih partija koje su ga iz  Zvezde odvele u Liverpul.

Dve prilike je imao Radonjić, Ožegović je zamenio bledog Đurđevića, a kako je vreme odmicalo, Portugal je bio sve povučeniji vrebajući kontru.

Kazna za promašaje stigla je u 88. minutu, jedan lagan lob pas Sančeza je uposlio Fernandeša za 2:0 i gašenje nada Srbije, koja se okreće susretima sa Španijom i Makedonijom.

Portugal - Srbija 2:0

(Guedeš 37, Fernandeš 88)

Portugal: Varela, Kanselo, Edgar Ije, Semedo, Rodrigeš, Karvaljo (od 59. Sančez), Neves, Fernandeš, Podens (od 68. Medeiroš), Žota (od 46. Bruma), Guedeš

Srbija: Milinković-Savić, Antonov, Veljković, Jovanović, Gajić, Gaćinović, Maksimović, Grujić (od 68. Radonjić), Živković, Čavrić (od 477 .Plavšić), Đurđević (od 74. Ožegović)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Necu sendvic

    17. jun 2017 | 18:12

    Hvala rts-u na prenosu utakmice rusija- novi zeland. Zasto da gledamo nase mlade, to je glupo

  • Rodni

    17. jun 2017 | 19:38

    Pozz za pljuvace, posle cete ih hvaliti kad uzmu zlato! SRBIJA ❤

  • Dragan RS

    17. jun 2017 | 18:01

    Zestoko ofanzivna formacija, a samo jedan klasican napadac?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA