Svetsko prvenstvo u fitnesu u Novom Sadu!

Na sceni Srpskog narodnog pozorišta upriličen je defile učesnika iz Meksika, Češke, Estonije, Mađarske, Poljske, Rumunije, Rusije, Srbije, Slovačke, Turske i Ukrajine

  • 0

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je ceremoniji svečanog otvaranja Svetskog prvenstva u fitnesu za pionire i kadete koje se tokom tri dana održava u Novom Sadu.

- Naš grad je još jednom centar sportskog sveta u ova tri dana. Ovaj sport je jedinstven u porodici svih sportova i važan, jer utiče na pravilan i simetričan razvoj fizičkih sposobnosti, kroz negovanje razvoja koordinacije, gipkosti, snage i izdržljivosti kao osnovnih motoričkih sposobnosti svakog deteta.

- Veliko mi je zadovoljstvo što su u našem gradu prisutni mladi takmičari iz čak 11 zemalja sveta i pored sportske sreće želim im i ugodan boravak u Novom Sadu. Ovo je sedmo svetsko prvenstvo koje se ovde održava, tako da pored još dva evropska i jednog svetskog za seniore i seniorke koji su održani prethodnih godina u ovoj oblasti, naš Novi Sad po fitnesu postaje još prepoznatljiviji na svetskoj mapi gradova - rekao je Ognjen Cvjetićanin.

Na sceni Srpskog narodnog pozorišta upriličen je defile učesnika iz Meksika, Češke, Estonije, Mađarske, Poljske, Rumunije, Rusije, Srbije, Slovačke, Turske i Ukrajine, kao i svečana ceremonija otvaranja svetskog prvenstva. Nakon toga usledila je popodnevna sesija takmičenja, a za nastup se prijavilo 156 takmičara, svrstanih po uzrasnim kategorijama, u osam ženskih i pet muških grupa.

Foto: Promo Foto: Promo

Organizatori iz Bodi bilding, fitnes i aerobik saveza Novog Sada su naveli da fitnes doprinosi razvoju svih psiholoških aspekata ličnosti deteta, a u šta su se mnogo puta uverili, posmatrajući dečju sigurnost na sceni, samouverenost u koreografijama i temperament pri izvođenju.

- Vrlo je važno da napomenemo, da na osnovu kontakata koje ostvarujemo putem poslovno-prijateljskih veza, saznajemo da se naš grad danas zahvaljujući ovom sportu, veoma visoko kotira u svetu. Takva sportska popularnost, izrečene pohvale i primljene nagrade su dokaz da je Novi Sad ostavio dubok trag u svetskoj Federaciji kao grad-domaćin.

- U ovome što radimo, smo, zaista, među najboljima u svetu i to ima nemerljiv značaj za ugled i popularnost naše zemlje i grada – rekla je Biserka Šipka u ime organizacionog komiteta Svetskog prvenstva i zahvalila se Ministarstvu omladine i sporta, Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, kao i Gradu Novom Sadu koji su pokrovitelji tog takmičenja.

Foto: Promo Foto: Promo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA