Imali smo jedno pravilo, ustaneš igraš tenis, pa tek onda pereš zube! Đokovićev trener ispičao zanimljive stvari!

Andre Agasi ispričao koliko je mrzeo tenis kada je bio mali, jer su ga pritiskali da se bavi njime

  • 1
Andre Agasi i Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

 Novi trener Novaka Đokovića, Andre Agasi dao je intervju za italijansku televiziju SKAJ, gde je pričao o svom odnosu prema tenisu od malena pa do kraja profesionalne karijere.

>>> Strani eksperti kažu da Novak kakvog znamo više ne postoji i Agasija zovu prolaznim trenerom: Šta treba Đokoviću da dođe do Tigrovog oka?

- Moj odnos sa tenisom je bio pun ljubavi i mržnje. Kao dete sam počeo da se osećam loše u sebi jer sam video šta tenis čini mojoj porodici.

- Osetio sam se odbačenim, a kao dete sam morao da napustim dom kako bih uspeo. Mrzeo sam tenis dokle god nisam preuzeo kontrolu nad svojim životom. Napisao sam knjigu kako bih rekao sebi, kako bih razumeo svoj život i živeo ga sa druge tačke gledišta".

Agasi je priznao da je imao veliki pritisak od oca da se bavi tenisom.

- Kod kuće smo imali jednostavno pravilo – ustaneš, igraš tenis, pa onda pereš zube. Tim redom. Škola nije bila previše važna, tenis je bio najbrži način da se ostvari ‘američki san’. Bila je to opsesija mog oca. On je bio matematičar koji je tenis video kao geometriju. Dok je ležao u krevetu, na plafonu je zamišljao shemu koja predstavlja tenis. O tome niko nikada nije razmišljao. Naučio me je da rađenje bilo čega osim tenisa ne dolazi u obzir.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Kada je imao 13 godina Agasi je otišao na akademiju Nika Bolitijerija.

- Bio sam nateran i nisam to video kao dobro rešenje. Bio sam ljut na sve. Sa 13 godina sam otišao na akademiju gde je tenis iznad svega. Bilo je pravila, ali nije bilo starijih koji bi nas kontrolisali. Bili smo tinejdžeri koji su verovali onom pored sebe -zaključio je Agasi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sta to rece

    19. jun 2017 | 04:41

    Bolje da si skratijo tu tvoju pricu. I samo napisao "Tata Hvala Ti". Budi sretan pa si imao koga da te pogura a i drzavu koja je bila spremna da ulozi u tebe. Pitaj Djokovica kako je njemu bilo i sve ce ti biti jasno koliko si bio Sretan!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA