≫ 

Formira se moćan NBA tandem koji bi trebalo da sruši Golden Stejt

Hjuston bira između četiri "ol-star" imena

  • 10

Hjuston Roketsi ne mogu samo sa Džejmsom Hardenom i "pomoćnim osobljem" da se nadaju najvišem plasmanu.

Poslednjih godina Teksašani ne mogu da "dobace" dalje od prve ili druge runde plej-ofa, ali to će se možda promeniti od naredne sezone u kojoj "Rakete" imaju ambicije da pomrse račune najvećim favoritima u ligi, pre svih šampionu Golden stejt Voriorsima, i imaju plan kako da to urade.

Američki mediji pišu da će Hjuston pokušati da angažuje jednog od nekolicine ol-star igrača koji su ovog leta slobodni u izboru nove sredine.

U igri su Kris Pol i Blejk Grifin iz Klipersa, Kajl Lauri iz Toronta i Pol Milsap iz redova Atlante Hoks.

Jasno je da će Hjuston za nekog od ovih asova morati i da se odrekne velikog potencijala iz svojih redova kako bi se oslobodio "seleri kep" za dovođenje igrača koji bi, uz Hardena, činio udarnu pesnicu za narednu sezonu.

Lu Vilijams, Rajan Anderson ili Patrik Beverli su u opticaju za trejd u slučaju da Hjuston krene u realizaciju ove ideje.

Generalni menadžer franšize Deril Mori izjavio je da klub čini sve da Hardenu omogući da u svojim najboljim igračkim godinama ima uslove za napad na titulu.

- Navikli smo da dugo budemo na margini za titulu. Ako Golden Stejt bude dugo trajao na vrhu, mi ćemo učiniti sve da ga ugrozimo i bićemo sve agresivniji u toj nameri - rekao je funkcioner Hjustona.

U planu Roketsa bili su Pol Džordž i Džimi Batler, ali su te opcije daleko od realizacije budući da Teksašani nemaju dovoljno kvalitetnih igračkih resursa koje bi zadržali u slučaju trejda koji bi im više štetio nego koristio.

Stručnjaci su saglasni da bi najveće pojačanje za Hjuston bili igrači na mestu plejmejkera, Pol i Lauri, pre svega defanzivno, ali i na protivničkoj polovini na kojoj zajedno imaju manje izgubljenih lopti od Hardena.

Milsap bi doneo ekipi prednost u reketu koju ne donosi Rajan Anderson, čiji je najveći kvalitet šut za tri poena. Isto važi i za Blejka Grifina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звездa €^®®¥¥£©

    22. jun 2017 | 11:59

    Мени је занимљивији од ових тандем Величковић Бирчевић. Унели неке новине, један би се туко, други се бије у груди, а немају појма о кошарци. Зато и играју ту где су сада.

  • Duci

    22. jun 2017 | 22:00

    Da svi ovi dodju sto ste naveli nemaju sanse protiv GS ako Paul Grorge dodje u Cavs to bi mozda bilo dovoljno da se srusi GS

  • jadimajko

    22. jun 2017 | 15:20

    Ma đavola će iko srušiti Bay

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA