≫ 

Srpski vaterpolisti u finalu Svetske lige posle nikad veće drame u petercima!

"Delfini" nakon velike borbe savladali Amerikance i boriće se sa Italijanima za 11. torfej u ovom takmičenju

  • 20

Srpska vaterpolo reprezetacija plasirala se u još jedno finale Svetske lige, takmičenja koje je u poslednjih 12 godina osvajala čak deset puta!

Savićevi "delfini" su posle drame, dugog rezultatskog zaostatka, na kraju i boljeg izvođenja peteraca, savladali selekciju Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 13:11.

U regularnom delu bilo je 8:8.

U finalu, za novi pehar, Srbija će igrati protiv Italije koja je ranije, takođe posle velike neizvesnosti, savladala Hrvatsku, i ona posle boljeg izvođenja peteraca.

Po dva gola za naš tim postigli su Andrija Prlainović i Milan Aleksić, dok su se jednom u listu strelaca upisali Mitrović, Pijetlović, Rašović i Filipović.

Na petercu, svi naši igrači bili su precizni: Filipović, Prlainović, Aleksić, Subotić i na kraju Ćuk, dok je jedini neprecizan u timu koji je selektirao srpski trener Dejan Udovičić bio momak naše gore list, Nikola Vavić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Uz mnogo muke, čini se kao nikad pre sa toliko problema, srpski vaterpolisti "slomili" su Amerikance koji su vodili najveći deo vremena.

Zanimljivo, u prvoj deonici nije bilo golova, ali je zato sve "prštalo" u drugoj - viđeno je čak šest, od čega su dva postigli "delfini", za vođstvo od 2:0, i onda su stali...

Usledio je period bolje igre Amerikanaca, ujedno i period kada našim igračima ništa nije polazilo od ruke: pogađali su stative, prečke, promašivali zicere, šti se i odrzailo na rezultat. Ameri su posle 4:2, vodili i 5:3, 6:4...

Srbija je uspela da pred poslednju četvrtinu priđe na gol zaostatka (6:5, Pijetlović), a prvo vođstvo, posle onog početnog, stekla je dva i po minuta pre kraja golom Filipovića. Međutim, Amerikanci, koji su sve vreme držali visok nivo igre, uspeli su da uvedu meč u egal i izbore šutiranje peteraca.

Srećom, srpski vaterpolisti bili su savršeni priklikom izvođenja udaraca sa pet metara i obezbedili novo finale Svetske lige.

Peterci

1:0 - Filipović

1:1 - Bouven

2:1 - Prlainović

2:2 - Rojals

3:2 - Aleksić

3:3 - Detrejn

4:3 - Subotić

4:3 - Vavić promašio

5:3 - Ćuk, POBEDA!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA