≫ 

Počeli smo da igramo kad smo shvatili da možemo da izgubimo: Filipović primetio da su sve utakmice rešene posle peteraca

Srbija će u nedelju u finalu, za peti uzastopni trofej Svetske lige, igrati protiv Italije

  • 4

Vaterpolisti Srbije plasirali su se u finale završnog turnira Svetske lige u Moskvi, pošto su u polufinalu savladali SAD 13:11 posle peteraca.

U regularnom delu bilo je 8:8 (0:0, 3:4, 2:2, 3:2).

- Možda nam je trebala ovakva utakmica. Uvek je teško pobediti dva puta bez obzira na kvalitet. Oni su sada mnogo bolje izgledali nego u grupi. Nebitno da li je moglo lakše ili ne. Čekaju nas Italijani i biće isto tako teško. Očekujem mnogo neizvesniju igru nego u grupi. Finale je i logično je da bude tako uzbudljivo - rekao je Andrija Prlainović.

Filip Filipović svestan je da ekipa nije briljirala, ali je primetio da su sve utakmice na programu bile rešene posle peteraca.

- Malo čudna utakmica. Sve je danas u petercima, ali bolje da ništa ne komentarišem. Čestitam ekipi. Teška utakmica. Do kraja treće nismo bili svesni da možemo da izgubimo. Kada smo osetili strah počeli smo da igramo. Zasluženo finale. Nismo blistali ali je bilo ogromne želje. Finale će biti još teže. Ne bojimo se. Toliko puta smo igrali, znamo šta nas čeka. Spremni smo za tu utakmicu - rekao je Filipović.

Srbija će u nedelju u finalu, za peti uzastopni trofej u ovom takmičenju, igrati protiv Italije, koja je takođe posle petaraca savladala Hrvatsku 9:7.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA