≫ 

ZA ISTORIJU: Samo jedan Amerikanac u idealnoj "ruki" petorci NBA lige!

U idealnih pet i hrvatski košarkaš Dario Šarić

  • 1

Košarkaš Milvokija Malkolm Brogdon i Filadelfijin "ruki" Dario Šarić dobili su najveći broj glasova u izboru prve petorke sezone u konkurenciji novajlija, objavljeno je na sajtu NBA lige.

Obojica gorepomenutih dobila su po 100 "prvih" glasova od strane sportskih novinara i medija u SAD.

U idealnoj "ruki" petorci sezone nalaze se još i Šarićev saigrač iz Siksersa Džoel Embid, Vili Ernangomez iz Njujorka i Badi Hild iz Sakramento Kingsa.

Zanimljivo je da je centar File Embid uspeo da se nađe u odabranom društvu iako nije odigrao kompletnu sezonu zbog povrede.

"The process"-u je ovo treća sezona u NBA ligi, ali prva koju je odigrao posle drafta 2014. godine. Između toga oporavljao se od povreda i operacija kolena.

Izbor za idealan "ruki" tim za sezonu 2016/2017. je u neku ruku i istorijski jer se prvi put desilo da su čak četiri neamerička košarkaša u petorci: Šarić (Hrvatska), Embid (Kamerun), Hild (Bahami) i Ernangomez (Španija).

Jedini predstavnik SAD u idealnih pet je Brogdon.

Istovremeno, izabrana je i najbolja defanzivna petorka u kojoj su Drejmond Grin (Golden Stejt), Kavaj Lenard (San Antonio), Rudi Gober (Juta), Kris Pol (LA Klipers), Patrik Beverli (Hjuston).

U toku večeri NBA će objaviti i rezultate glasanja za najbolje individualce za prethodnu sezonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloje Bubanja

    26. jun 2017 | 23:11

    Saric je igrao za primer drugi deo sezone,ali prvi je imao mnogo utakmica gde nije postigao vise od 10 koseva a bilo je i onih ispod 5, ali zato od januara-februara krenulo ga je, cestitam,vrati se kuci Saricu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA