≫ 

DVA GOLA ZA DVA MINUTA: Prva pobeda Partizana na pripremama! (VIDEO)

Crno-beli bolji od austrijskog drugoligaša

  • 0

Prvi meč u Sloveniji i prva pobeda za fudbalere Partizana.

Posle dva poraza na Zlatiboru bez postignutog gola, Đukićev tim je "proradio" protiv austrijskog drugoligaša Kapfenberga protiv kojeg je zabeležio prvu pobedu na pripremama od početka sezone - 2:0 (0:0).

Strelci golova za srpskog prvaka bili su Đuričković u 55. minutu i Vladimir Đilas u 57.

Crno-beli će u Sloveniji odigrati još tri utakmice, daleko jače.

Prvi naredni rival je Kopenhagen (29. jun), slede CSKA Moskva (1. jul) i Ural (4. jul).

Partizan je počeo meč u sastavu Kljajić, Vulićević, Miletić, Ćirković, Ostojić, Kosović, Everton, Mihajlović, A. Stevanović, Janković, Jovanović.

Pomenuta kombinacija igrača nije ostavila najbolji utisak u prvih 45 minuta o čemu svedoči činjenica da je Jankovićv udarac u 21. minutu (po zemlji, direktno u golmana), bio jedini preteći za Austrijance u tom periodu igre.

U nastavku, pak, sa drugom postavom u sastavu Stevanović, Radin, Marković, Bošnjak, Monir, Ilić, Marjanović, Stevanović, Đuričković, Đilas, Tavamba, bila je to druga priča.

Igrači Partizana, predvođeni kapitenom Ilićem, sa mnogo više angažmana su ušli u utakmicu, sa željom i ambicijom da postignu prvi gol na pripremama i pobede, na kraju krajeva.

Trijumf je nagovestio Đuričković koji je dobro ispratio pokušaj Tavambe i odbitak o stativu, za 1:0, a potvrdio ga je Đilas, koji je samo dva minuta kasnije ostao sam kao duh pred golom Kristijana Petrovčića i ubacio loptu u nebranjenu mrežu.

Prethodno mu je šansu odlično pripremio Saša Marjanović.

Do kraja utakmice, ubedljivo najbolji akter iste bio je pomenuti čuvar mreže Kapfenberga Petrovčić koji je sa nekoliko sjajnih intervencija sprečio ubedljiviji poraz svog tima.

PARTIZAN - KAPFENBERGER 2:0

(Đuričković 55, Đilas 57)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA