≫ 

Silovanje istorije! Evo šta u Partizanu kažu na Zvezdin zahtev da im se priznaju dve titule

"Ova dva zahteva FK Crvena zvezda više spadaju u domen sanitarne inspekcije, nego što je reć o ozbiljnim pravnim zahtevima", kaže potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić

  • 27
152 Derbi FK Partizan - FK Crvena zvezda, Vladimir Vuletić i Zvezdan Terzić Foto: Marko Todorović

Fudbalski klub Crvena zvezda je rekao svoje: želi da im se priznaju titule osvojene 1946. i iz sezone 1986/87.

Sa Marakane su na Skupštini izneli i razloge za ovu inicijativu, ali u Partizanu smatraju da je ona puka besmislica.

>>> Zvezda pokrenula inicijativu za vraćanje titula na Marakanu!

Ideju čelnika crveno-belih, koji će u zvaničnoj formi poslati na adresu FSS na razmatranje, komentarisao je potpredsednik prvaka Srbije Vladimir Vuletić.

- Ova dva zahteva FK Crvena zvezda više spadaju u domen sanitarne inspekcije, nego što je reć o ozbiljnim pravnim zahtevima - rekao je Vuletić, prenosi portal Mondo.

- Ne mogu da poistovetim Zvezdu sa nekim aktuelnim pojedincima u Zvezdi. Suviše je veliki klub, suviše velike tradicije, baš kao što je i Partizan. U Zvezdi su tokom istorije predsedavali i bivali ljudi od intengriteta i izuzetnog ugleda. Ovo danas, što imamo u Zvezdi je tek, rekao bih, tužna senka nekadašnjeg velikog šampiona. I nekadašnjeg velikog kluba. Usuđujem se da kažem, da ovakva Zvezda, sa ovakvim prvim čovekom, koji se u Zvezdi pita i kao predsednik, i kao generalni direktor, i kao trener i kao sportski direktor i kao ekonom, ne doprinosi instituciji ovog kluba. Ne želim da izjednačim Zvezdu i neke od pojedinaca u Zvezdi - aludirao je Vuletić nadirektora najvećeg rivala Zvezdana Terzića.

Takođe je dodao...

- Mogao bih da razumem da iza toga stoji samo jedan čovek, sa takvim ogromnim pravničkim znanjem, kakvo poseduje doktor 'Keš end Keri' univerziteta. Međutim, u Crvenoj zvezdi postoje ljudi, pogotovo u Upravnom odboru i Skupštini, koji su poznati glumci, tako da bih im postavio i nekoliko pitanja.

Vuletić se pita i kako to da nijedna uprava pre ove koja je danas aktuelna u Zvezdi, nije inicirala da se priznaju titule.

- Takvim metodom, takvim revizionizmom istorije, takvim pokušajima da se istorija siluje i da se na osnovu nje pokušava nasilnim putem preuzeti nekakva šampionska titula, čini mi se, samo služi na čast onima koji danas predvode jedan veliki klub, kojem u istoriji nije padalo na pamet, niti ranijim funckcionerima, da se bave ovako nečasnim nepočinstvima u pokušaju da se dođe do titule.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezdasica

    28. jun 2017 | 19:02

    Jao vise ajde politicari i lopovi prestanite vise da se mesate u sport. Dosadni ste narodu.

  • Sale

    28. jun 2017 | 19:24

    Sta mogu reci u partizanu klubu sa najvise namjesteni utakmica i kupljeni titula Zvezda sve sto ima je krvavim radom steceno

  • Milance

    28. jun 2017 | 19:32

    Prva pratilja je nervozna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA