Đoković otkrio zašto se više ne raduje pobedama kao pre i objasnio zašto je priključio Ančića za Vimbldon (VIDEO)

Najbolji srpski teniser u dobrom raspoloženju stigao u London, gde će imati i pomoć prijatelja iz Hrvatske

  • 30

Novak Đoković je došao u London, gde će kao 2. nosilac pokušati da osvoji Vimbldon po 4. put u karijeri. Srpski teniser je u dobrom raspoloženju stigao na treći Gren slem sezone, pošto je prethodno osvojio turniru u Istbornu i tako najavio da je spreman za izazove na vimbldonskoj travi.

- Bila je dobra odluka da igram Istborn. Prethodnih godina nisam igrao mnogo turnira u nedelji pred Gren slem, ali osetio sam da mi je bilo potrebno da imam više mečeva ove godine, jer trava je posebna podloga, treba se prilagoditi, naročito na kretanje i mislio sam da mi treba pravi turnir umesto da igram nekoliko egzibicija.

- Drago mi je da sam doneo takvu odluku i što sam osvojio titulu, došao sam odatle sa mnogo pozitivnih utisaka sa terena i van njega - rekao je Đoković.

Foto: Tanjug/AP/PA Foto: Tanjug/AP/PA

ANČIĆ MI JE BIO JEDAN OD NAJVEĆIH PRIJATELJA DOK JE IGRAO TENIS

Mnoge je iznenadilo što će Đoković u stručnom štabu na Vimbldonu imati još jednog bivšeg tenisera, koji će mu pomagati - Hrvata Marija Ančića. Novak je i objasnio kako se odlučio da ga pozove i kako je uopšte došlo do dogovora između njih dvojice.

>>> Hrvat uz Đokovića na Vimbldonu: Odustao od tenisa u 27. godini, postao bankar, a onda je usledio Noletov poziv! (VIDEO)

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

- On je bio  jedan od igrača sa tura sa kojim sam imao najbliže odnose tokom njegove karijere. To nije lako, jer je on bio u top 10 igrača sveta, bilo je rivalstva, ali uvek smo imali neverovatno poštovanje jedan prema drugom i uvek smo pružali podršku jedno drugome, pričamo istim jezikom i provodili smo mnogo vremena zajedno van terena, pa nam je bilo lakše da komuniciramo.

- Nažalost, zbog povreda i bolesti je morao rano da završi karijeru, ali on je definitivo jedan od najtalentovanijih igrača koje sam ikada video.

- Veoma je pametan, obrazovan, ljubazan momak. Pričali smo, on je rekao da svakako dolazi u London i da će biti srećan da provede neko vreme sa mnom i Andreom tokom Vimbldona. To je manje-više sve što smo dogovorili, a šta će se posle toga dogoditi videćemo. Imaćemo vremena da vidimo kako sve funkcioniše tokom turnira - istakao je Novak.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Đoković je opisao i zašto se više ne raduje toliko pobedama kao ranije. Ističe da ima novi pristup, ali da je i dalje veoma motivisan.

- Nekada sam svu sreću bazirao na dobijanju teniskog meča. Mnogi sportisti to danas rade. Pokušavam da to više ne radim, nije to zbog toga jer me ne zanima da li ću da pobedim ili izgubim meč, apsolutno ne.

- Želim da dobijem svaki meč koji igram, ali ne želim da ono što određuje najveću sreću u mom životu bude dobijanje teniskog meča. To je novi pristup, ali još sam ovde, još sam motivisan i spreman sam za svako iskustvo koje me očekuje u daljoj karijeri - zaključio je Đoković.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dado

    2. jul 2017 | 22:25

    Samo neka prestane sa sirenjem ljubavi poslije meca, postaje iritantan.

  • Milka R.

    2. jul 2017 | 20:00

    Nole Care i Kralju tenisa mi te volumo i kad bedis i kad gubis?!NOLE TI SI SRBSKA LEGENDA PONOSNI SMO JER TE VOLIMO!!!

  • Ana

    2. jul 2017 | 21:12

    Novak je jedan. Dostojan postovanja bas svakog Srbina. Sve ostalo je suvisno komentarisati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA