SRBIJO, BUDI PONOSNA: Stjepanović odbio arapske milione da bi nam doneo medalju (VIDEO)

Finalista na 200 metara delfin u utorak će pokušati da kao "anonimus" obraduje milione onih koji su prvi put čuli za njega u ponedeljak. Momak pliva srcem za svoju zemlju, hiljadama kilometara daleko od matice, ne želevši da bude reprezentativac Emirata

  • 14

Posle Milorada Čavića Srbija je, čini se, dobila novog plivača svetske klase, 18-godišnji Velimir Stjepanović impresionirao je sve plasmanom u finale OI u trci  na 200 metara delfin, Ponedeljak je obeležio i plasmanom u polufinale  sa popravljanjem nacionalnog rekorda za više od dve sekunde, a najviše time što je zabeležio bolje vreme od čuvenog Majkla Felpsa za 54 stotinke.

Rođen u Abu Dabiju, odrastao u gradu velikih čuda, Dubaiju, gde i danas živi.

Momak je prošle godine u Beogradu postao evropski juniorski šampion na 100 metara slobodno i 100 metara delfin, 2010. okitio se srebrom na 100 slobodno i bronzom na 100 delfin na Olimpijskim igrama za mlade u Singapuru i posle impresivnog nastupa u Londonu čini se da će srpskim navijačima ubuduće priređivati mnogo radosti.

SRBIJA I PARTIZAN ISPRED BOSNE I DOLARA ŠEIKA!

Mogao je da pliva za Emirate, gde je rođen, Bosnu i Hercegovinu, odakle su mu roditelji poreklom, ali izabrao je Srbiju, po nacionalnoj pripadnosti. Član je Plivačkog kluba Partizan.

U razvoju mladog plivača veliku ulogu imao je njegov trener, Britanac Kris Tidi, koji se preselio iz Kembridža u Dubai i upoznao Stjepanovića kada je imao 12 godina. Posle šest meseci Tidijevog podučavanja Stjepanović je osvojio svoju prvu medalju, bronzu, na takmičenju u Engleskoj.

Danas njih dvojica žive istu priču - stvaranje novog plivačkog šampiona. Treniraju, žive, hrane se zajedno...

- Kris me je ubedio da bih mogao da budem stvarno dobar plivač i tu je došao uzlet u mojoj karijeri, pošto sam počeo da verujem u sebe - seća se Stjepanović.

Više nije ubeđen samo on, već i sportska javnost u Srbiji, a uskoro možda i ceo svet. Nadamo se već u utorak uveče kada će se boriti za medalju (20:49).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Njegos

    31. jul 2012 | 00:09

    SVAKA CAST!

  • bekos

    31. jul 2012 | 12:00

    Ziveo nam sto godina sampione.

  • Ненад

    31. jul 2012 | 13:21

    браво легендо :) Није све у новцу, памтим кад је вања удовичић био уцењиван од стране про река да игра за италианску репрезентацију или да иде он се одма спаковао, легенде остају у сећењу новац дође и оде

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA