≫ 

ODE NOLE U 3. KOLO: Đokovićev čas tenisa za momka protiv kog nikada u karijeri nije igrao!

Srbin sa 3:0 u setovima bolji od Čeha Pavlaseka

  • 11

Kao što se i očekivalo, Novak Đoković je u tri seta završio posao protiv Adama Pavlaseka i plasirao se u 3. kolo Vimbldona - 6:2, 6:2, 6:1.

Protiv momka s kojim se nikada u karijeri nije sastajao i momka kom je upravo Đoković idol, Novak je na terenu broj 1 za sat i 35 minuta obezbedio meč protiv 589. tenisera sveta, Ernesta Gulbisa, koji je napravio iznenađenje i savladao Huana Martina Del Potra sa 3:0 u setovima.

>>> Po čemu su današnji mečevi na Vimbldonu toliko specifični? I Novakov je u toj grupi...

Tri rana brejka u sve tri seta, posle kojih je Novak praktično završavao posao, samo su pokazatelj da je za Pavlaseka, inače 136. tenisera sveta, 2. kolo Vimbldona krajnji domet. Jer, stizati prednost Đokovića bila je za njega praktično nemoguća misija...

- Bilo je izuzetno toplo i uošte nije bilo lakod a se igra. Igrao sam onako kako sam želeo. Vrlo je lepo čuti da sam bio nečiji heroj. Potpuno razumem Pavlaseka, jer sam se i ja svojevremeno osećao tako. Nisam ništa znao o njemu i dobio sam neke informacije u poslednjih 48 sati - rekao je Đoković posle meča.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Manje od pola sata bilo je potrebno Novaku da prvi set reši u svoju korist. Dva brejka - jedan u prvom, drugi u sedmom gemu samo su potvrdili apsolutnu dominaciju Srbina.

Čini se da je Đoković ''sa pola gasa'' igrao u tom prvom setu gde je, doduše, još jednom viđen njegov problem na mreži. Tačnije, sa smečom. Bila je to jedna od retkih grešaka Srbina...

Slično kao u prvom, i u drugom setu viđen je brz brejk Đokovića, a zatim još jedan u finišu.

Igrao se 3. gem kada je Srbin prešao u vođstvo koje nije ispuštao do kraja. Nekoliko sjajnih poteza na mreži, nekoliko odličnih voleja koji su pokazali da Nole nije bez razloga na dan meča (ujutru) odradio trening sa Agasijem i Ančićem.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

A da bi uspeo da sruši Novaka, Pavlasek će morati još mnogo, mnogo da trenira. Čeh je još jednom u finišu izgubio servis, a Đoković je brejk potvrdio i ponovo slavio sa 6:2.

Novak se tek u 3. setu susreo sa mogućnošću da izgubi servis. Igrao se 4. gem kada je Pavlasek stigao do brejk lopte. jedine na meču. Novak je uspeo ''da se izvuče'', ali i da je izgubio ne bi bila velika šteta jer je već imao prednost brejka.

Taj Pavlasekov trenutni bljesak kao da je iznervirao Đokovića koji je potom napravio još jedan brejk i polako meč priveo kraju.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA