Vučelić se oglasio posle hapšenja funkcionera: Obućina nije oštetio Partizan, taj način poslovanja je praksa

To je tema o kojoj će se raspravljati na legalan način, pred legalnim i nadležnim državnim organima, poručuje predsednik Partizana

  • 8
FK Partizan, početak priprema za sezonu 2017 - 2018, Milorad Vučelić Foto: Marko Todorović

Predsednik Partizana Milorad Vučelić u ime kluba se oglasio povodom hapšenja generalnog sekretara JSD Partizan, Milana Obućine.

MUP je u petak saopštio da je Obućina uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je od januara 2013. do oktobra 2016. godine izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i novčano oštetio JSD Partizan.

Vučelić svoje kratko saopštenje počinje tvrdnjom da dugogodišnji funkcioner crno-belih nije oštetio Partizan.

"Niti je 'prisvojio' bio šta, uključujući i novac. Nije on 'napunio džepove' sa 700.000€ Partizanovih para, niti ga bilo ko za to optužuje. Milan Obućina je kao trodecenijski sportski funkcioner radio uvek u korist Partizana.

Problemi sa kojima smo se svi zajedno u Partizanu suočavali nastali su zbog svojevremene blokade računa FK Partizan, te je, kako i treba, JSD priteklo u pomoć, te se poslovanje odvijalo preko računa sportskog društva.

Taj način poslovanja bio je i ostao praksa i u drugim sportskim društvima i tu Partizan nikako nije izuzetak, a posebno ne kriminogeni izuzetak.

To je tema o kojoj će se raspravljati na legalan način, pred legalnim i nadležnim državnim organima. Eventualno ogrešenje o propise će se jedino tu ustanoviti," zaključuje se u saopštenju FK Partizan.

Obućina je nedavno na Skupštini fudbalskog kluba Partizan reizabran kao član Upravnog odbora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA