≫ 

Herojski nastup Ivane Španović: Pod povredom postavila rekord sezone za drugo mesto u Londonu! (FOTO)

Nije Ivana marila za povredu, čak je bila na ivici trijumfa!

  • 6

Ivana Španović zauzela je drugo mesto na mitingu Dijamantske lige u Londonu, sa rezultatom sezone (6.88).

Naša najbolja atletičarka je prethodno u Lozani trijumfovala skokom 6.79 u četvrtoj seriji, čime je osvojila maksimalnih osam bodova i obezbedila plasman u finale, ali se povredila i pod znakom pitanja bio je nastup u Engleskoj.

>>>Najbolji skok doneo povredu: Pogledajte bolnu reakciju Ivane posle rezultata sezone! (VIDEO)

Doživela je malu povredu stopala zbog neodgovarajuće daske, ali je nakon konsultacija sa lekarom dato zeleno svetlo za nastup, velika je bila ambicija da se ostvari zapažen rezultat.

Već u prvoj seriji, Ivana je kao poslednja skakačica dominirala sa 6.88, rekordom sezone, a iza sebe je ostavila Tijanu Bartoletu sa 6.64. Ipak, Ivana je očigledno pod velikim naporom došla do maestralnog učinka, povreda je ostavila veliki trag, pa je uz bolnu grimasu napustila stazu.

Posle tooga nije bila u stanju da nastupi u drugoj seriji, ali njen rezultat ni posle toga niko nije mogao dugo da nadmaši. Približila se samo Bruk Straton sa 6.79, dok je Bartoleta zabeležila tek nešto bolji rezultat za treće mesto sa 6.71.

Ipak, u petoj seriji je Tijana Bartoleta dodala gas, dostigla skok od 7.01 i spustila Ivanu na drugo mesto. To je donelo i konačni poredak posle šest serija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA