Felps: Uradio sam sve što sam želeo, sad ću proputovati svet

Najtrofejniji olimpijac rekao je posle svoje poslednje trke da mu je vreme da se posveti drugim stvarima i da nikada ne bi ostvario ovakve uspehe bez trenera Boba Baumana

  • 0

Najtrofejniji olimpijac svih vremena, američki plivač Majkl Felps, rekao je da je u karijeri postigao sve što je želeo. Felps je sinoć, u poslednjoj trci u karijeri, osvojio u Londonu zlatnu olimpijsku medalju u trci štafeta na 4 x 100 metara mešovito.

- Da, da... Uradio sam sve što sam hteo. Ako neko može da kaže to za svoju karijeru, onda znači da je definitivno vreme za nešto drugo - rekao je 27-godišnji Felps.

On je osvojio ukupno 22 olimpijske medalje, od čega 18 zlatnih. Na igrama je isplivao 51 trku i prešao oko 9.900 metara u bazenima.  Felps sada ima veliku želju da se odmori i da proputuje svetom sa ciljem da detaljno obiđe razna mesta.

- Tokom karijere sam bio u raznim gradovima, ali nikad nisam imao vremena da ih zaista obiđem - objasnio je američki plivač.

Velike zasluge za Felpsovu izuzetno uspešnu karijeru ima njegov trener Bob Bauman.

- Da nema njega, nikada ne bih bio ovde gde sam sada. Voleću ga do smrti - dodao je Felps.

Upitan da li će se Felps možda predomisliti i vratiti u bazen uoči OI u Rio de Žaneiru za četiri godine, Bouman je rekao:

- Verujem da će se on sada posvetiti drugim stvarima. U plivanju je osvojio sve što je mogao - potvrdio je Bouman.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA