≫ 

Igrač koji ima troje kola u garaži ne ide na ofanzivni skok: Pešićeva filozofija o kojoj pričaju Španci preporodila Barselonu

Srpski trener tema dana u španskim medijima

  • 5

Samo deset dana trebalo je Svetislavu Pešiću da uradio ono što njegov prethodnik na klupi Barselone Sito Alonso nije mogao mesecima: da od grupu ekstra pojedinaca od luzera pretvori u  pobednike.

Od trenutka kada je seo na klupu "Blaugrane", ekipa zna samo trijumfe, ukupno ih je četiri, jedna u ligi i tri u Kupu Kralja, zaključno sa onom najvažnijom u dosadašnjem delu sezone, u finalu protiv večitog rivala Reala u završnici za infarkt.

>>> Barsi triler protiv Reala, Pešić doneo Kataloncima Kup posle četiri godine! (VIDEO)

Pešić je dan posle osvojenog Kupa glavna tema španskih medija, oni katalonski ga dižu u nebesa, pišu superlative, svaka priča o trijumfu Barse protiv Reala svodi se na Pešićev enormno veliki uticaj na ekipu koja je do juče nesigurno posrtala, a pod Srbinom deluje šampionski.

Šta je to za kratko vreme uspeo da uradi Pešić što nije njegov prethodnih Sito Alonso svih prethodnih meseci?

Samo ovo: usadio im je glad za igrom, za pobedom, želju koja mora da bude veća od one koju protivnik ima, ubrizgao energiju koja mora da je prisutna na svakom pedlju terena, fanatičnost u svakom trenutku.

Glava je bitna, kada je ona "nameštena", ruke i noge onda slušaju, lopte same ulaze u koš...

- Čuvena fraza koju je Svetislav Pešić izgovorio pre nedelju dana na predstavljanju kao novi trener Barse, da igrač koji ima troja kola u garaži neće ići na ofanzivni skok, najslikovitiji je način kojim je opisao da se intenzitet i želja kod igrača nikada ne dovode u pitanje. Takav njegov pristup bio je evidentan tokom završnog turnira Kupa Kralja - piše El Mundo Deportivo.

Želja i energija koju je za kratko vreme Pešić usadio u krvotok svakog igrača Barse najbolje se videla u broju skokova u finalu protiv Reala, 23 su ih imali Madriđani, a Katalonci 39!

- To su isti oni igrači koje je vodio Alonso, isto oni koji su iz meča u meč ostavljali loš utisak i gubili mečeve, uvek nadigrani i pod blokadom da njihov kvalitet dođe do izražaja. Vaskrsnuće je bilo briljantno, ekipa je ubrzala od 0 do 100 u ekspresnom roku. U prevodu: Barselona se vratila - zaključak je autora teksta.

(M.B)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • prijatelj

    19. februar 2018 | 11:51

    Čovek je držao predavanja fudbalerima Bajerna pre par godina kad su bili prvaci Evrope. Sve čestitke!

  • Danijel

    19. februar 2018 | 10:57

    Majstor!

  • Darko69

    19. februar 2018 | 13:46

    Svi imaju dobre trenere samo mi imamo Alempijevica😭😭😭😭

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA