≫ 

Barsi triler protiv Reala, Pešić doneo Kataloncima Kup posle četiri godine! (VIDEO)

Kari preporodio ekipu, stigao je i prvi pehar posle drame

  • 2

Barselona je prekinula četvorogodišnju Kup dominaciju najvećeg rivala Real Madrida, zahvaljujući srpskom treneru Svetislavu Pešiću koji je pod parolom "dođoh, videh, osvojih" preuzeo nedavno Katalonce i odmah im uneo novi trofej u vitrine.

>>> Kari Pešić napravio fazon koji prepričava cela Španija (VIDEO)

Barselona je u velikom finalu, posle trilera, bila bolja, izdržala udar protivnika u uzbudljivoj završnici, i zasluženo savladala Madriđane rezultatom 92:90, osvojivši tako prvi Kup trofej posle 2013. godine.

Pešić je definitivno pun pogodak uprave Barselone, Kari je za kratko vreme razbudio ekipu, konsolidovao je, o čemu govore četiri vezane pobede od kada je preuzeo, jedna u ligi i tri na završnom turniru Kupa zaključno sa onom najvažnijom, protiv Reala u finalu.

Sem prve deonice, kada je Real "flertovao" sa dvocifrenom razlikom, ostatak meča protekao je u dominaciji Katalonaca.

Sredinom druge četvrtine krenula je serija Barse koju su povukli Ante Tomić (17p), Pau Ribas (21p) i sjani Oriola (9p), a energijom je održavali Adam Hanga (12, 3sk), Ertel (8p, 7as) i Sanders (12p).

Na drugoj strani, slovenački vunderkind Luka Dončić mučio se sve vreme, tek dva poena imao je iz igre, 0/4 za tri, ali je ipak došao do dvocifrenog košgeterskog učinka zbog velikog broja bacanja (12/16).

Utakmicu je završio sa 14 poena, koliko je nanizao i Fernandez, najefikasniji Kerol imao je 18, a Tompkins 17.

Gotovo čitavo drugo poluvreme Real je bio u ozbiljnom zaostatku, u jednom momentu i 19 razlike, ali se opasno "zakuvalo" pred kraj pošto je Tompkins sa dve brze trojke u rasponu od dvadesetak sekundi približio Madriđane na samo dva razlike (90:92).

Na liniji bacanja potom je bio Oriola, ali je promašio oba, pa je Real imao poslednji napad za egal ili pobedu, Dončić je povukao akciju, proigrao Tompkinsa, ovaj Kozera u ćošku, a on ispalio šut za tri, koji, ipak, nije pogodio ni obruč, a poeni Fernandeza posle skoka stigli su prekasno...

U velikom slavlju, umalo da dođe i do tuče, pošto je Oriola u trku oborio Dončića, a ovaj ga pojurio da se obračuna sa njim.

Pogledajte neverovatno uzbudljivu završnicu utakmice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bgd

    19. februar 2018 | 10:50

    Kad se setim kako ga je dulo pokrao ...

  • Jedan

    19. februar 2018 | 10:13

    Ali kako je po završetku utakmice Oriola oduvao Dončića u trku, hahaha, kakav jadnik, kakav antisportista! Navijao sam za Barcu zbog Pešića i Oriola je bio jedan od najboljih sa energijom, ali je baš preterao na kraju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA