POTOPILI "KENGURE": Srbija u polufinalu protiv Italije, Crnogorci protiv Hrvatske!

Vaterpolisti Srbije obezbedili su meč za finale igrom u poslednjih 13 minuta, kada nisu primili nijedan gol od do tada veoma raspoloženih Australijanaca. Konačnih 11:8, uz tri gola Filipa Filipovića i sjajnog Gojka Pjetlovića na golu

  • 1

Vaterpolisti Srbije i dalje su u igri za medalju na Olimpijskom turniru u Londonu, ali će dobro morati da se zapitaju kako su i zašto protiv Australije dozvolili da se muče i igraju ugledom.

Konačno, posle mnogo, mnogo muke Srbija je rezultatom 11:8 (2:3, 2:4, 2:1, 5:0) pobedila Australiju, obezbedivši tako meč za finale protiv Italije.

Sve je u bazenu počelo onako kako smo se nadali. Izabranici selektora Dejana Udovičića lako su rešili prva dva napada, poveli 2:0 i onda - stali. Odrana je bila ispod nivoa, Slobodan Soro očigledno nije imao dan, pa su, od starne navijača (verovatno i od samih vaterpolista Srbije), otpisani "kenguri" sa pet uzastopnih golova potpuno preokrenuli tok meča.

Momci Džona Foksa odigrali su sjajno u odbrani, ne dozvolivši našim vaterpolistima ni da šutnu na gol. Podatak da smo u prvih osam minuta uputili samo tri udarca ka golmanu Džoelu Denerliju govori dovoljno. Usput, ni igra sa igračem više nije onako dobra kako su nas navikli vaterpolisti.

Gojko Pjietlović je u drugom poluvremenu bio na golu umesto Sora, skinuo je nekoliko važnih šuteva, da bi se pet minuta pre kraja treće deonice uozbiljili i ostali igrači. Odbrana je počela da "radi posao", dok su u napadu "delfini" pronašli način da savladaju protivničkog golmana.

Loš dan, osim Sora, imao je i Vanja Udovičić, najbolji vaterpolista sveta, a kada je stotinak sekundi pre završetka zaradio treću ličnu, Aleksić je sa više od sedam metara pogodio za 10:8, i kraj drame.

Tačku na "i" stavio je Stefan Mitrović, a RTS je komentatora Aleksandra Stojanovića morao da utiša. Filip Filipović je sa tri gola bio najefikasniji, Andrija Prlainović i Živko Gocić dali su po dva, dok su po jednom pogodili Stefan Mitrović, Milan Aleksić, Vanja Udovičić i Duško Pjetlović.

Sve u svemu - teških, ali zasluženih 11:8 protiv nezgodnih Australijanaca. Neka se spreme...

ITALIJA POBEDILA MAĐARSKU, BALKANSKI DERBI CRNA GORA-HRVATSKA

Selekcija Italije je u četvrtfinalu savladala branioca titule Mađarsku sa 11:9 (2:2, 3:2, 3:1, 3:4), i zakazala polufinalni meč sa Srbijom. Golove su postigli Preskuti, Felugo i Filjoli po tri, Perez i Ðorđeti za Italiju, a Madaraš tri, Deneš Varga i Kašaš po dva, Biroš i Danijel Varga za Mađarsku.

Hrvatskea je savladala selekciju SAD 8:2 (2:0, 3:0, 2:2, 1:0). Golove su postigli Burić, Bošković i Obradović po dva, Sukno i Barać za Hrvatsku, a Bejli i Varelas za SAD.

Polufinalni mečevi olimpijskog vaterpolo turnira Srbija - Italija i Crna Gora - Hrvatska na programu su u petak.

(D. Ješić/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA