≫ 

Između Skota i Matića, Murinjo izabrao Skota!

Portugalac se predomislio u izboru za igrača sezone, iako je dugo imao Srbina u vidu na kraju se ipak odlučio za Mektominaja kao najprijatnije iznenađenje

  • 1

Centralni događaj na gala večeri Mančester junajteda bili su izbori za najboljeg igrača, jednog kog bira menadžer, i drugog, što je daleko važnija nagrada, kog bira čitava ekipa.

>>> Osvanula je i Ulica Nemanje Matića: Građani hrle kako bi se fotkali ispred table na kojoj je njegovo ime (FOTO)

Izbor Portugalca za ovaj put je supertalentovani Skot Mektominaj (21), koji je bio po Murinjovom ukusu pre nego Nemanja Matić o kome je Posebni duže razmišljao kao prvoj opciji, ali je odustao, a objasnio i zbog čega je nagrada pripala mladom Englezu.

- Mislim da je san svakog dečaka koji dođe u klub da zaigra za prvi tim. Kada se taj san ostvari, sledeći san je da igra velike utakmice, da igra u Ligi šampiona, na kraju i za nacionalni tim. Mektominaj je sve to uspeo za samo nekoliko meseci, i zato je on moj izbor za igrača sezone Mančestera - pojasnio je Murinjo, otkrivši da je imao veliku dilemu:

- Dvoumio sam se između njega i Matića, da budem iskren. Matić mi je prošle godine rekao "želim da igram za tebe, želim da igram za Mančester junajted, to ću da uradim". Učinio je da se to desi, bio je konzistentan čitavu sezonu, bio je balans ovog tima, a igrao je, mislim, svaki meč.

Malo je nedostajalo da Murinjo izabere Srbina, ali...

- Hteo sam Matića da izaberem, ali kada sam shvatio da Skot neće dobiti nijednu od dve nagrade za mladog igrača, predomislio sam se. To je bilo neprihvatljivo. On je igrač koji je uspeo sve da uradi. Počeo je sezonu u Akademiji, a završio je igrajući velike utakmice, derbije Premijer lige i derbije u Ligi šampiona, postao je važan deo seniorskog tima. Zato mislim da taj momak ne sme otići kući bez ijednog trofeja, tako da, evo, od mene dobija nagradu.

Inače, za igrača godine u izboru saigrača, proglašen je golman David De Hea.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johnny Repp

    2. maj 2018 | 06:47

    Kakav tim i pre svega igru je imao Mančester Junajted, najbolje govori što su i sami igrači za najboljeg izabrali golmana .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA