Osvanula je i Ulica Nemanje Matića: Građani hrle kako bi se fotkali ispred table na kojoj je njegovo ime (FOTO)

Zamenik kapitena reprezentacije Srbije dobio ulicu u rodnom mestu

  • 7

Nemanja Matić je trenutno jedni fudbaler Mančester junajteda koji ima ulicu sa svojim imenom, pošto je u Ubu osvanula tabla ''Ulica Nemanje Matića''.

Prva tabla sa Nemanjinim imenom je postavljena na zgradi ubske opštine i ta ulica je već postala prava atrakcija i privlači mnogobrojne poštovaoce ovog fubalera, koji skoro svakodnevno dolaze na to mesto i fotografišu se.

Zvanično otvaranje ulice Nemanje Matića, koji je poreklom iz okoline Uba, biće organizovano u maju.

Ulica Nemanje Matića u Ubu Foto: Telegraf
Ulica Nemanje Matića u Ubu Foto: Telegraf
Ulica Nemanje Matića u Ubu Foto: Telegraf

- Ulica Nemanje Matića je u potpunosti završena, a biće svečano otvorena kada Nemanja bude mogao da dođe na Ub i prošeta ulicom koja nosi njegovo ime. Očekujem da će to biti sredinom ili krajem maja, kada mu dozvole njegove obaveze da dođe u rodni kraj. Mi smo još pre 20-ak dana postavili tablu sa njegovim imenom i mnogi građani dolaze u ovu ulicu i fotografišu se. Nemanja je ponos Uba, građani ga vole i poštuju, a najmanje što smo mogli da učinimo za njega, u znak zahvalnosti za sve ono što je uradio za ubski kraj, je da jedna ulica ponese njegovo ime - kaže predsednik ubske opštine Darko Glišić.

U ubskoj opštini kažu da je Nemanja Matić, koji se sa puno ljubavi odnosi prema sredini iz koje potiče i gde provodi svako svoje slobodno vreme, zaslužio da mu se žitelji ubskog kraja oduže na neki način.

Predsednik ubske opštine Darko Glišić Foto: Telegraf

- Nije ga bilo lako ubediti. On je smatrao da je to, u ovom trenutku previše za njega i da, možda, to nije zaslužio, ali najveći broj građana je mišljenja da je on zaslužio mnogo više. Mi smo na ovaj način želeli da mu se zahvalimo za prelepe objekte koje gradi u Ubu, poput stadiona, koji izgleda kao stadion u Engleskoj, a ne u Srbiji, do modernog sportskog centra koji gradi na obodu Uba, a koji će ličiti na svetske centre, poput onih u kojima on trenira. Matić je svojim gestovima zadužio našu sredinu i ulica je najmanje što možemo da učinimo u znak zahvalnosti- rekao je Glišić.

U ulici Nemanje Matića, novoizgrađeni park čija izgradnja se privodi kraju, će poneti ime Radosava Raće Petrovića, koji je fubbalsku karijeru počeo u rodnom Ubu, a trenutno igra za Sporting Lisabon, dok stadion u toj varošici već nosi ime proslavljenog fudbalera Dragana Džajića.

(S.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mikabg

    30. april 2018 | 22:59

    Bravo Ubljani. Tako se obostrano postuju sportski velikani i zavicaj.

  • Чичарито

    30. april 2018 | 22:55

    Браво легендо, заслужено! 👏👏👏

  • Mare

    30. april 2018 | 23:17

    A gde vam je ulica Dragana Džajića. Nemam nista protiv Nemanje, predivan momak ali ipak je jedan Džaja po kome je Ub bio pre poznat.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA