Argentinac i Meksikanac na probi kod Duleta Vujoševića

Horhe Ivan Gutijerez (23 god) jedan je od najboljih igrača Univerziteta Kalifornija, dok je Matijas Bortolin (19) standardni član svih mladih selekcija Argentine

  • 0

Prema informaciji koja se pojavila na zvaničnom sajtu Košarkaškog kluba Partizan  u Beogradu će umeće pokazati  Horhe Ivan Gutijerez i Matijas Bortolin.

Igraju na različitim pozicijama i veoma dobro se kotiraju na uskoprofilisanim košarkaškim sajtovima. Matijas Bortolin je Argentinac rođen 11. aprila 1993. godine u Kordobi i bio je standardni član svih mladih selekcija "gaučosa". Bortolin je visok 206 cm, a prošlu sezonu je igrao u Bolonji, uglavnom za juniorski tim.

Horhe Gutijerez dolazi iz Meksika i pet godina je stariji od Argentinca. Igra na pozicijama "dva i tri". Nema evropskog iskustva, dok je poslednje četiri godine proveo na Univerzitetu Kalifornija. Stručnjaci kažu da je "efektivan ol-araund igrač i jedan od najboljih u sastavu. Gutijerez je poslednje godine u NCAA beležio 18,6 poena, 6,5 skokova i 5,9 asistencija.

Ukoliko zadovolje istančan ukus Duška Vujoševića i potpišu ugovore sa našim šampionima onda više neće biti dileme da će Partizan u sledećoj sezoni početi "novi projekat", jer će biti ubedljivo najmlađa ekipa u Evroligi, verovatno i u ABA.

Podsetimo, na probi je i 223 cm visoki centar malteške reprezentacije Samjuel Deguara, koji je na nedavno završenom turniru "malih evropskih država" proglašen za najkorisnijeg košarkaša.

(telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA