ZLATNA MILICA: Nigde na svetu ne postoji doček kao u Beogradu! VANJA: Pomogla mi Marijana Kovačević!

"Pre nego što sam izašla na balkom odsekle su mi se noge. Ovo je nešto novo za mene, trudila sam se, očekivala, to sanjam već godinama", izjavila olimpijska šampionka

  • 0

Olimpijska šampionka u tekvondu Milica Mandić više treme imala je pred izlazak na balkon Skupštine Beograda i razdraganu publiku nego pred opasne rivalke na Igrama u Londonu.

- Pre nego što sam izašla na balkom odsekle su mi se noge. Mislim da niko u Evropi i svetu nema doček kao u Beogradu - izjavila je Milica pred novinarima po završetku svečanog programa, i dodala:

- Ovo je nešto novo za mene, trudila sam se, očekivala, to sanjam već godinama, ali kad se desi...

- Znali smo zašto idemo na OI. Očekivali smo medalju. Moj trener Dragan Jović skinuo je himnu s Interneta i pevali smo je pet puta svakog dana. Nadam se da moj uspeh podigne popularnost ovog sporta u Srbiji. U svetu tekvondo trenira oko 10 miliona ljudi.

Trener naše šampionke razložno je objasnio strategiju za dalje.

-  Radili smo po nekom planu i programu, idemo po ciklusima. Mi smo mali sport i imamo potrebu da dignemo popularnost tekvonda. Bez baze ne možemo da napravimo novu Milicu. Neka deca bar probaju kako je baviti se tekvondom.

- Nastavljamo sa radom, svakako ne želimo da za četiri godine imamo isluženu šampionku koja se samo slika za novine. Mi idemo na takmičenja da osvojimo medalje, a ne da pokazujemo kako smo lepi i pametni - istakao je Jović, i na kraju dodao da će kroz dva dana Milici Mandić biti rešeno stambeno pitanje.

Posebnu pažnju novinara na prijemu u gradskoj skupštini privukao je kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Vanja Udovičić, koji je tokom Igara u Londonu apelovao na medije i javnost u Srbiji, nezadovoljne rezultatima, da smanje pritisak na sportiste.

- Ovo je mlada ekipa, najmlađa na vaterpolo turniru, ali nisam hteo da tražim takav alibi. Na Olimpijskim igrama nijedan protivnik nije za potcenjivanje. Prvi put sam osetio pritisak da se možda vratimo kući bez medalje i video kako je teško boriti se s tim. Olimpijske igre u Riju trebalo bi da budu kruna ove generacije koja će tada biti već 7-8 godina zajedno - kaže Vanja.

Srpski vaterpolisti napravili su veliki preokret u borbi za bronzu kada su nadvisili i Crnogorce i pristrasne sudije i od 8:11 stigli do 12:11.

- Ekipa je pokazala da ima veliku psihičku i fizičku snagu. Nastavili smo tamo gde su drugi posustali. Veliki podstrek bilo nam je zlato Milice Mandić dan ranije i to što smo čuli himnu. Lakše je igrati kada neko pre tebe već osvoji zlato, zato su velike zemlje u prednosti - istakao je Vanja Udovičić, a na direktno pitanje da li je meč za bronzu protiv Crne Gore najgore suđena utakmica u kojoj je igrao odgovorio je:

- Još sam pod utiskom što smo osvojili medalju, morao bih da pogledam meč. Suđenje ne komentarišem. Ako želite da budete najbolji morate da pobedite sebe, protivnika, pa i sudije - zaključio je Vanja.

Zanimljivo, kapiten Srbije je istakao da mu je veliku pomoć u oporavku pružila Marijana Kovačević, doktorka kod koje su svojevremeno dolazili neki od najboljih fudbalera planete.

- Posle svih povreda, stvarno bih hteo da se zahvalim timu koji me je osposobio da igram na Olimpijskim igrama. To su Milan Mileusnić i njegov tim, gospodin Branko Dulić i za mene najveća - Marijana Kovačević - rekao je Udovičić na kraju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA