OTAC BRONZANOG OLIMPIJCA: Gde je stan za mog Andriju?

Pavle Zlatić tvrdi da već osam godina gradske vlasti u Užicu obećavaju da će rešiti stambeno pitanje njegovom sinu, ali da ništa nije urađeno

  • 4

Pavle Zlatić, streljački trener i otac osvajača brozane medalje za Srbiju na Olimpijskim igrama u Londonu, strelca Andrije Zlatića, požalio se da da njegov sin još nije dobio stan koji mu obećavaju već osam godina.

Andrija živi kao podstanar, a vlast u Užicu ništa nije uradila kako bi pomogla Andriji, tvrdi Pavle Zlatić. Njegovo nezadovoljstvo podgrejala je odluka Vlade Srbije da dodeli stan u Beogradu Milici Mandić, posle osvajanja zlatne medalje u tekvondou na OI. Stanove su dobili i plivači Milorad Čavić i Nađa Higl za zlata sa Svetskog prvenstva u Rimu 2009.

- Iako je osvojio brojne medalje, Andrija nema rešeno stambeno pitanje. Poslednjih osam godina pokušavamo da nešto promenimo, ali niko nam nije izašao u susret - izjavio je Pavle Zlatić za Informer. - Svi dolaze, obećavaju, a vlast u Užicu se smeni i niko ništa ne uradi.

Pavle se nada da bronza sa Olimpijskih igara nešto promeni i da se njegov sin konačno skući u 35. godini.

- Nadam se da će ova olimpijska medalja promeniti situaciju i da će pitanje mog sina biti rešeno, da će konačno dobiti stan jer je medalju osvojio za Srbiju i srpski narod.

U Užicu nema valjanih uslova za trening, pa Andrija često mora da putuje u druge gradove, nekad i u inostranstvo.

- Osim stana trebalo bi da se reši i pitanje hale za trening, u Užicu Andrija nema gde da se priprema. Da bi beležio i dalje dobre rezultate, morao bi da ima adekvatnu streljanu. Andrija je morao stalno da putuje kako bi vežbao, sve to mnogo košta, vreme je da mu se obezbedi mesto za trening - zaključio je Pavle Zlatić.

U želji da saznamo da li na državnom nivou postoji neki plan za dodeljivanje stana Andriji Zlatiću, poput obećanja koje je dao premijer Ivica Dačić da će olimpijskoj šampionki Milici Mandić biti rešeno stambeno pitanje, nazvali smo direktora Kancelarije za medije Vlade Srbije Milivoja Mihajlovića.

- Dosad to nije razmatrano na Vladi - bilo je sve što je mogao da nam odgovori Mihajlović.

(Telegraf.rs/Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realnost

    16. avgust 2012 | 14:54

    Pa dobio je neke pare za tu bronzu valjda? Eto mu pare za stan.

  • zoki

    17. avgust 2012 | 08:29

    E moj druze ! On je odavno trebao pasos u dzep i cao srbijo.

  • pele

    16. avgust 2012 | 14:26

    Tata,nemoj one parole kao da je '45!Bori se covek za sebe i svoju slavu,porodicu,devojku(zenu),decu.Pusti parole,mada ok,tako se kaze.Covek treba da dobije ono sto mu je obecano i bez parola.Mada niko razuman mu nece zameriti da uzme neko drzavljanstvo koje ce mu dati krov nad glavom i pristojnu zaradu.Nisam ljubitelj doticne,ali pada mi na pamet pesma - "Idi dok si mlad"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA