SAD JE I ZVANIČNO: Van Persi potpisao za Mančester junajted

Sjajni holandski napadač izjavio da je čast potpisati za Mančester junajted i da želi da doprinese osvajanju najvrednijih trofeja

  • 0

Robin van Persi potpisao je jutros ugovor sa Mančester junajtedom i tako okončao sagu koja je ispunila poslednjih par meseci. Holanđanin će u Junajtedu nositi dres sa brojem 20.

Van Persi je koštao tim sa "Old Traforda" 22 miliona funti, koji mogu da narastu i na 24 miliona, zavisno od njegovog učinka, od čega će, po tvrdnjama britanskih medija, Van Persijev prethodni klub Arsenal odmah da inkasira 15 miliona, a ostatak malo kasnije.

- Čast je potpisati za Mančester junajted. Nameravam da sledim put koji su utabali mnogi sjajni napadači Junajteda i da svojim iskustvom doprinesem da se klub takmiči za najveće trofeje. Ne mogu da dočekam da počnu mečevi - izjavio je Van Persi po potpisivanju ugovora koji će mu, kako tvrdi "Dejli meil", doneti nedeljnu platu od 250.000 funti, čime će se izjednačiti sa najplaćenijim igračem Mančester junajteda, Vejnom Runijem.

Očekuje se da Van Persi nastupi za Mančester junajted već u prvom kolu Premijer lige, u ponedeljak, na gostovanju Evertonu.

- Robin je napadač svetske klase koji se dokazao i u Engleskoj i u reprezentaciji Holandije. Njegov talenat ne treba objašnjavati našim navijačima, postigao je mnogo golova protiv nas dok je igrao za Arsenal. Njegovo kretanje, egzekucija i ukupna igra izuzetni su - izjavio je vidno raspoloženi menadžer Mančester junajteda Aleks Ferguson.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA