FEDERERU SINSINATI: Prvi set - crna rupa Đokovića!

Prvi deo igre dvojice najboljih na svetu trajao je 20 minuta! Novak osvojio samo 10 poena u tom periodu! Na kraju 6:0, 7:6, (9:7)

  • 0

Sa samo 10 poena osvojenih u prvom setu(!) i izgubljenim periodom za 20 minuta, Novak Đoković nije mogao da promeni svoju igru u nastavku u tolikoj meri da stigne do trofeja u Sinsinatiju. Probao je u drugom setu, bio je daleko konkurentniji, ali protiv Švajcarca nije imao rešenja 6:0, 7:6 (9:7).

Đoković nije osvojio Sinsinati ni posle četvrtog odigranog finala. Dva puta je gubio od Mareja, a evo, sada je doživeo drugi neuspeh i protiv Federera.

Ukratko, meč je izgubljen u prvom setu. Neverovatnih dvadeset minuta i najlošije igre Đokovića mesecima unazad dale su ogromnu stimulaciju Švajcarcu, koji je iskoristio "crne rupe" protivnika i lako stigao do 1:0 i seta koji je odlučen u taj-brejku.

Tako je Švajcarac pokazao da je vladar svih taj-brejkova. Stigao je lako do 3:0, Novak se vratio, ali je nedostajalo još snage za preokret.

- Da li je ovo moguće? - prodrao se Novak posle propuštene prilike da na 4:3 u odlučujućem gemu ode na veću poen razliku.

Federer je iskoristio treću meč-loptu (Novak imao jedan set) i stigao do petog trijumfa u Sinsinatiju. Švajcarac je ovim trijumfom povećao prednost nad Srbinom na ATP listi, koja će od ponedeljka iznositi oko 900 poena.

- Rodžer je bio bolji i zasluženo je pobedio. Imao sam mnogo duplih servis grešaka, ali, u celini, zadovoljan sam. Posle neuspeha na Olimpijskim igrama, odigrao sam dobro u Torontu, a u Sinsinatiju nisam očekivao da ću stići do finala, tako da je ovo dobar rezultat za mene - istakao je naš teniser posle izgubljenog finala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA