NEBOJŠA ČOVIĆ: Vujoševićeva paranoja!

- U novoj vlasti partizanovci su predsednik Nikolić, premijer Dačić, ministri Dinkić i Ljajić... Nije mi jasno zašto Partizan ne pominje Aleksandra Vučića imenom i prezimenom, a još više mi nije jasno i pitam se zar je moguće da im taj jedan zvezdaš smeta - kaže prvi čovek KK Crvena zvezda

  • 1

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović nije ignorisao izjavu trenera Partizana Duška Vujoševića, koji se oglasio po pitanju pojačanja "crveno-belih" u ovom prelaznom roku, i kao glavnog "pokretača" "nove" Zvezde naveo državu.

- Što se tiče poklanjanja ili kupovine titule, to Crvena zvezda nikada nije radila niti će raditi, ali je dobro da smo čuli čije su to ideje, a čim su ideje znači da su već bile primenjivane u praksi. Kad smo kod metaforičkog hvatanja za vrat mi smo još uvek na metaforičkom pristupu, a dotični su to radili i praktično. Počevši od Vršca pa nadalje. Sve je ovo priča i pokušaj manipulacije javnosti od strane pojedinaca iz Partizana po sistemu da je država navodno pomogla Crvenoj zvezdi, a da njima nije. Sve u cilju da se ljudi u Crvenoj zvezdi prikažu kao loši momci, a u Partizanu kao jadni sportski radnici - rekao je Čović.

Čović smatra da u Partizanu ne treba da se bave situacijom u taboru "večitih".

- U narodu postoji mišljenje za one koji više brinu tuđim problemima nego o svojim, da imaju neki problem sami sa sobom. A to se, ako ne grešim, zove paranoja.

Čoviću nije jasno zašto Vujošević pominje aktuelnu vlast.

- Zaista ne razumem u kom kontekstu. Jer, za mene to nije bitno ali moram da kažem da su u novoj vlasti partizanovci predsednik države gospodin Nikolić, predsednik Vlade gospodin Dačić, ministri Dinkić i Ljajić... Svi su oni moji prijatelji kojima želim uspeh u vlasti zarad prosperiteta cele Srbije. A što se tiče Zvezdaša u vlasti to je prvi potpredsednik Vlade Srbije gospodin Aleksandar Vučić. Nije mi jasno zašto ga ne pominju imenom i prezimenom, a još više mi nije jasno i pitam se zar je moguće da im taj jedan Zvezdaš smeta. Ako im smeta gospodin Vučić kao Zvezdaš u vlasti pa neka to jasno i javno kažu, a i obrazlože zašto - nastavio je Čović.

Predsednik kluba sa Malog Kalemgegdana ponovio je da država nije pomogla klubu u finansijskoj konsolidaciji.

- Neoboriva je činjenica da država za finansijsku konsolidaciju KK Crvena zvezda nije dala ni dinar i zato sada država ima obavezu da Crvenoj zvezdi pomogne u daljem razvoju jer je to u interesu sporta u Srbiji. Država treba da pruži jednako Zvezdi i Partizanu, kao i ostalim klubovima u Srbiji u skladu sa njihovom tradicijom. Javna preduzeća treba da daju isti iznos i jednima i drugima; Poreska uprava ako blokira Crvenu zvezdu treba da blokira i Partizan, ako otpiše dugove Partizanu to treba da uradi i Zvezdi, a i drugim klubovima. Ministarstvo za sport treba da izgradi trenažni centar i Zvezdi i Partizanu. Ako država uđe u finansijsku konsolidaciju Partizana i izdvoji velika sredstva za vraćanje njihovih dugova i Crvena zvezda treba da dobije ta ista sredstva - naglasio je Čović.

Predsednik Crvene zvezde Diva na kraju je zaključio da neće voditi dalje polemiku sa Partizanom, koji sam ima šta da objasni javnosti.

- Posle svega potpuno sam siguran, da će se u Srbiji lepše i bolje živeti kada u svim sportovima i takmičenjima Crvena zvezda počne da osvaja zaslužene titule. Mi dalju polemiku sa Partizanom nećemo voditi, jer Partizan ima mnogo toga da objasni javnosti na putu svoje finansijske konsolidacije i zato ne želimo da to radi zamenom teza preko leđa Crvene zvezde - završio je Čović.

(Telegraf.rs/Mondo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan

    24. avgust 2012 | 09:43

    Ne znam sta je rekao Vujosevic ili ko drugi ali covek koji je govorio na televiziji da je spremao oruzje 5 oktobra da bi ubijao srbe ne treba nista verovati.Oko ovog covaka su uvek kriminalne radnje,zato bi i po zakonu trebalo proveriti odakle su te pare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA