MURINJO ODAHNUO: Real zasluženo uzeo Superkup Španije! (VIDEO)

Golovima Gonzala Iguaina i Kristijana Ronalda izabranici trenera Žozea Murinja savladali arhi rivala sa 2:1 i osvojili prvi ovogodišnji trofej

  • 0

El klasiko je predstava, ali ne obična. Derbi španskog fudbala, meč između Reala i Barselone ili obrnuto uvek je poseban. Tako je bio i ovaj, odigran pred prepunim tribinama stadiona "Santijago Bernabeu". Spektakl nazvan Superkup je završen, a novi pobednici su igrači Žozea Murinja, koji su sa 2:1 (2:1) savladali arhi rivala Barselonu.

Cela priča iz ovih 90 i kusur minuta mogla bi da se "stavi" u tri poteza, tri koja su i odlučila ishod meča. Ne, i ovaj El klasiko je imao sve - uvod, razradu i zaključak. Uvod su napravili Gonsalo Iguain u 11. i Kristijano Ronaldo osam minuta kasnije. Real je tako brzo poveo i anulirao minus sa "Kamp Noua", kada je pre sedam dana izgubili sa 2:3.

Uplašeni porazom od Hetafea, ali i izgubljenom utakmicom u prvom delu ovog Superkupa, "madridisti" su morali da poslušaju trenera i krenu, bez štita, od prvog zvižduka. Nisu kalkulisali ni kada su poveli sa 2:0, a sve je isključenjem mogao da završi Adrijano. On je kao zadnji igrač odbrane srušio Ronalda! Crveni čist kao suza...

Rapsodija Reala u prvih 45 minuta nije materijalizovana još kojim golom, iako su Ronaldo i Di Marija imali prilike. Ipak, da se sve dovoljno "zakuva", pobrinuo se, a ko drugi, do Lionel Mesi. Prva "violina" Barsinog orkestra je utišao "Santijago", nateravši publiku na, težak, ali iskren poklon, golom iz slobodnjaka u smiraj prvog čina (poluvremena).

Odmor je dobro došao gostima, a publika se nadala da će nadahnute ljubimce u belom gledati i u drugih 45 minuta. Prevarili su se. Tempo je opao, a prvu priliku propustio je Pedro. Tačnije, Iker Kasiljas mu je odbranio. Istakao se i Viktor Valdez u nekoliko navrata "skinuvši" šuteve Kedire, Iguaina. Golova više do kraja meča nije bilo, pa se, sumirajući predstavu, možemo složiti da je Real zasluženo došao do prvog trofeja u novoj sezoni. Usput, podsećamo da će se ovi giganti susretati bar još dva puta, u prvenstvu, uz mogućnost igranja u Kupu kralja i Lige šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA