HOROR NA STARTU U BELGIJI: Alonso za dlaku izbegao tragediju! (VIDEO)

Britanac Dženson Baton u trci koja je obeležena strašnim udesom Španca, Hamiltona, Grožana i Pereza ostvario najbolje vreme

  • 0

Britanac Dženson Baton, vozač Meklaren-Mecedesa, pobedio je u trci za Veliku nagradu Belgije na stazi "Spa Frankošamp", 12. po redu u ovogodišnjem šampionatu Formule 1. Baton je celu trku proveo na prvom mestu, a startovao je sa pol-pozicije. Drugi na cilj stigao je aktuelni svetski šampion, Nemac Sebastijan Fetel na Red bulu, sa skoro 14 sekundi zaostatka, a treći Finac Kimi Rajkonen u Lotusu.

Ubrzo posle starta desio se incident, zbog čega je trka bila završena za vozača Meklarena Luisa Hamiltona, Fernanda Alonsa u Ferariju, vozača Lotusa Romana Grožana i Serđa Pereza u Zauberu. Grožan je isterao sa staze Hamiltona, a potom je pokupio Pereza i Alonsa, dok je Francuz preleteo njih dvojicu. Srećom, svi su prošli nepovređeni, a na stazu je izašlo bezbednosno vozilo.

Fernando Alonso imao je božju sreću što nije nastradao, jer mu je drugi bolid bukvalno preleteo ispred glave. Španski vozač, na svu sreću, ostao je nepovređen, pa se brže-bolje iz boksa javio da je dobro putem Tvitera.

 

Sebastijan Fetel napravio je sjajan rezultat drugim mestom posle starta sa desete pozicije, čime  se probio na drugo mesto u generalnom plasmanu.

Rezultati VN Belgije: 

1. Dženson Baton (Velika Britanija) Meklaren Mercedes 1:29:08,530

2. Sebastijan Fetel (Nemačka) Red bul +13,6 sekundi

3. Kimi Rajkonen (Finska) Lotus Reno +25,3

4. Niko Hulkenberg (Nemačka) Fors Indija +27,8

5. Felipe Masa (Brazil) Ferari +29,8

Generalni plasman:

1. Fernando Alonso (Španija ) Ferari 164 boda

2.  Sebastijan Fetel (Nemačka) Red bul 140

3. Mark Veber (Australija) Red bul 132

4. Kimi Rajkonen (Finska ) Lotus Reno 131

5. Luis Hamilton (Velika Britanija ) 117

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA