Ana sutra juri prvi set protiv Serene u životu (VIDEO)

Srpska teniserka u dosadašnja tri susreta poražena sa po 2:0, ali s optimizmom čeka svoje prvo četvrtfinale US Opena i nada se "osveti" za dosadašnje poraze

  • 0

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se, pobedom nad bugarskom teniserkom Cvetanom Pironkovom, u četvrtfinale Ju-Es opena, svoje prvo u Njujorku i prvo uopšte posle četiri godine i trijumfa u Rolan Garosu. Prepreka na putu za polufinale biće joj Amerikanka Serena Vilijams, koja ju je eliminisala prošle godine u četvrtom kolu i kojoj nijednom u dosadašnja tri susreta nije uzela ni set.

Ipak, Ana je optimista pred sutrašnji duel i najavljuje osvetu za prethodne poraze od Amerikanke.

Statistika u tri meča nikako ne ide na ruku našoj teniserki. Sva tri meča odigrali su na tvrdoj podlozi, Amerikanka je uzela 11 brejkova, naspram četiri Anina, odservirala ne baš zavidnih 14 asova, što je ipak više od Aninih preskromnih tri. Odnos u dvostrukim greškama je 8-17.

Dva od tri dosadašnja susreta desila su se baš na Ju-Es openu, a prvi u trećem kolu 2006. godine je značajan po tome što je Ana, iako poražena u tom susretu (6:2, 6:4 za Serenu), uspela da osvoji Američku open seriju, najviše zahvaljujući trijumfu u Montrealu par nedelja ranije.

Drugi susret srpske i američke teniserke u Flašing medouzu desio se u četvrtom kolu prošle godine kad je Serena slavila sa 6:3, 6:4. Jedini preostali meč njih dve odigrale su u Dubaju 2009, a Serena je pobedila sa 6:4, 6:4.

- Pokušaću da joj se revanširam jer sam ovde već dva puta gubila od nje. Gledaću da uživam na terenu i da igram najbolje što mogu - rekla je Ana o predstojećem duelu u njenom prvom njujorškom četvrtfinalu.

S druge strane, Serena, koja je u Njujorku tri puta stizala do pobedničkog pehara (plus dva puta u dublu sa sestrom Venus i jednom u miksu sa Makom Mirnjijem), očekuje veliku borbu jer Ana uvek igra dobro protiv nje.

- Ona igra dobro. Svaki put kada igram protiv nje odigra veoma dobro. Mnogo rizikuje, ima veoma snažne udarce. Iako je smršala i dalje veoma snažno udara lopticu. Bila je broj jedan, osvojila je Grend slem, sigurno je da zna kako je to pobeđivati – rekla je Serena i dodala da će pogledati video poslednjeg međusobnog susreta, koga se ne seća baš najbolje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA