US OPEN: Serena "ekpres" protiv Azarenke u finalu

U prvom polufinalu poslednjeg gren slema prva igračica sveta pobedila je Mariju Šarapovu, dok je Serena savladala Saru Erani 6:1, 6:2

  • 0

Prva finalistkinja Ju-Es opena postala je najbolja teniserka sveta - Beloruskinja Viktorija Azarenka. Ona je u sjajnom polufinalu, koje je trajalo 158 minuta, rezultatom 2:1 (3:6, 6:2, 6:4) pobedila Mariju Šarapovu. Za razliku od nje, Sereni Vilijams je za isti uspeh trebalo tačno sat vremena. Sara Erani nije imala šta da traži, pa je Serena za 63 minuta došla do sigurnih 2:0 (6:1, 6:2).

Beloruskinja se u prvom setu nije "pošteno" zagrejala, pa je više grešila. Poklone je treća igračica sveta maksimalno koristila, pa je taj deo igre dobila 6:3. Međutim, svoj kvalitet i snagu na najbolji način je demonstrirala u drugom delu, koji je dobila ubedljivije od protivnice.

Treći set bio je poslastica, a publika je uživala 73 minuta, jer je gledala odličnu borbu. Iako umorne, i Azarenka i Šarapova su do poslednjeg atoma snage igrale. Azarenka je na kraju "preživela" uspevši da iskoristi drugu meč-loptu, tačnije Marija je forhend poslala u aut.

U drugom polufinalu igraju Serena Vilijams i Sara Erani, koja igra najbolju sezonu u WTA turu. Istina, Erani nema jačinu udarca kao Amerikanka, ali bi mogla brzinom da parira i da čeka greške Vilijamsove.

- Probala sam da iskoristim svaku priliku. Naravno, najbrže što sam mogla, jer Marija igra jako na svaku loptu. Znala sam da moram da igram dobro i da dam sve od sebe - rekla je Viktorija po završetku meča.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA