BRANIĆE TITULU: Tornado Novak oduvao Ferera!

Srpski teniser pobedio Španca i igraće protiv Endija Mareja za novi pehar na Ju-Es openu u ponedeljak

  • 1

Novak Đoković će braniti titulu na poslednjem gren slemu turniru sezone! Fenomenalni srpski teniser pobedio je Davida Ferera pošto je u nastavku meča, koji je prekinut zbog jakog vetra u Njujorku, delovao kao tornado.

Izgubio je uvodni gem – set, a onda haos: tri seta, uz partiju vrednu očekivanja da će posle Australije, Novak uspeti da odbrani titulu i na Otvorenom prvenstvu Amerike!

Posle 2:6, 6:1, 6:4, 6:2, Novak je stigao u četvrto Ju-Es open finale, a 10. gren slem u karijeri!

Tornado koji je prethodnih dana duvao u Njujorku slobodno može da dobije ime Novak! Srpski as čitav turnir igra u transu, leti, udara, pogađa… Slab dan u subotu ne da je poništio u nedelju, već je ulio ogroman strah Endiju Mareju, koji ga u ponedeljak čeka na terenu "Artur Eš".

Koliko je Novak igrao samouvereno govori podatak da je u sva tri seta koje je osvojio prvi servis rivalu – oduzeo. Samo je u drugom delu dozvolio da se jednim brejkom Ferer vrati u igru, ali mu je odmah zatim Novak brejkom ponovo stavio do znanja kako stvari stoje.

Đoković će u ponedeljak imati priliku da se osveti Endiju Mareju za poraze u polufinalu Olimpijskih igara. Škot igra dosta dobro u Njujorku, u nekoliko navrata se vraćao iz mrtvih, ali protiv Novaka kakvog smo gledali u nedelju nema mnogo šansi. Ukoliko se kosmičke sile ne umešaju u ovaj duel…

TOK MEČA

Španac nije imao težak posao da osvijenim servisom gemom stigne do vođstva 1:0, ali ga je onda sačekao uragan - Novak je ekspresno obavio posao u drugom delu i izjednačio - 6:1! Ubrzo stigao i do prendosti u setovima. Sunce baš prija srpskom teniseru!

"Kako jedan dan sve promeni", rekao je Džon Mekinro kod drugog brejka našeg tenisera u drugom setu.

I zaista je tako. Oluja koja je dva dana bila nad Njujorkom, sada se nalazila u Novakovom reketu. Perfektna igra dovela ga je do 4:0, publiku je radovao povratak glavnog favorita za osvajanje Gren slema.

Od prvog gema nastavka sve je delovalo tako poznato. Novak je bio izuezetno agresivan, retko grešio, pa je recept koji je odlično primenjen protiv Del Potra urodio plodom i protiv četvrtog nosioca na "Flešing Medouzu".

Koliko je Novak bio superioran govori i situacija iz petog gema - Ferer je imao tri brejk lopte, ali je Novak i iz te situacije izašao neokrnjen. I pored problema sa prvom servisom (u jednom trenutku je posle 7 uzastopne prve servis greške rekao "Ovo je neverovatno") delovao je frustrirajuće po španskog tenisera.

Srbin se pomučio tek u 6. gemu. Najpre je spašavao još jednu brejk loptu rivala, pa tri set nije iskoristio, da bi ipak sa dva odlično vezana napada izjednačio rezultat u meču.

TREĆI SET

Novak je brzo stigao do 2:0, sve je naslućivalo na bajku i u nastavku!

Međutim, neminovni pad ali i podizanje samopouzdanja Španca stvari su vratili u egal. Dosadnim prebacivanjem loptice (u nekoliko navrata i peko 20 puta!), stizanjem svega živog Ferer je vratio brejk i stigao do 3:2!.

Novak je osvojio svoj servis zatim, a onda zadao novi udarac od kojeg se Ferer nije oporavio.

Novi brejk prednosti, uz ponovo izuzetno agresivnu igru našeg tenisera ipak su najavili ono što su svi videli od kako su se teniseri danas pojavili na terenu. Novak bolje deluje na terenu, osvojiće treći set!

To se i desilo. Na 5:4, Đoković je servirao fantastično, što mu je omogućilo lakšu igru u polju i lak ge za 6:4!

ČETVRTI SET

Četvrti set – završni čin! Kao I u prethodna dva Novak oduzima servis rivalu odmah na startu I sebi olakšava posao.

Ni 15 minuta nije prošlo, a na semaforu je stajalo 4:0 za srpskog tenisera.

Atmosfera u publici je splasla, svi su već videli srpskog tenisera u finalu, jer je situacija na terenu jasno pokazivala da Ferer u drugom danu ne može da parira igraču kojeg je samo 20-ak sati ranije nadigrao.

Očito da Ferer može samo uz vetar da pobedi Đokovića!

Španac je stigao do 4:1 na svoj servis, da bi usledilo rutinsko privođenje kraju našeg tenisera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA