PAO I KRAGUJEVAC: Tri gola Zvezde, dva isključenja Radničkog! (VIDEO)

"Crveno-beli" su golovima Milijaša, Kasalice i Luke Milivojevića slavili na teškom gostovanju. Sudija Grujić bio je glavni akter meča, u kojem je isključio dvojicu domaćih igrača

  • 2

Crvena zvezda slavila je u Kragujevcu u derbiju kola, i to je Aleksandru Jankoviću i igračima najvažnije. Mnogi će reći uz pomoć sudije Grujića (naročito navijači Radničkog), ali to će vreme pokazati, kao i analize nadležih fudbalskih organa.

 

U svakom slučaju, prvi akter meča bio je glavni arbitar derbija kola, koji je svojim odlukama više nervirao prisutne na stadionu (naročito domaćine) nego bilo šta drugo...

 

Pred manje navijača nego što je očekivano za ovakav meč, Radnički - Crvena zvezda 0:3, golovima Milijaša u 43, Kasalice u 82. i Luke Milivojevića u 9+4 minutu.

 

Crvena zvezda bila je bleda, Kragujevčani još bleđi, ali sa 45 minuta igračem manje i nešto više od 15 sa dva manjka nije mogao više od puke borbe.

 

Beograđani su meč rešili u tri poslednja minuta prvog poluvremena. Posle sumnjivog slobodnog udarca, loptu je na svoj "zicer" namestio Nenad Milijaš i novi-stari kapiten Zvezde je doneo prednost gostima, a ispostaviće se i rešio pitanje pobednika.

 

Samo koji minut kasnije vezista domaćina Nenadić je laktom udario Filipa Kasalicu u lice (ovaj se na travi držao za donji deo leđa?!) i zaradio direktno isklučenje.

 

Kragujevčani se nisu branili u drugih 45 minuta, opasno su probijali po bokovima, čak i onda kada su imali dva igrača manje, a Zvezda manje-više rutinski, brojčano nadmoćna, privela meč kraju.

 

- Mnogo teška utakmica, bili smo nervozni. Izbacili su nas iz ideje. Bili smo u kontra ritmu, pa ni gol Milijaša nije uspeo da nas trgne. Nismo dominirali ni sa dva igrača više. Imamo što šta za analizu - rekao je Aleksandar Janković odmah posle meča.

 

"Crveno-beli" su i dalje jedini neporažen tim Superlige, sa utakmicom manje u odnosu na ostali deo vrha tabele. Odloženi meč prvog kola protiv Javora biće odigan 3. oktobra.

 

Domaći su bili suviše jalovi u napadu da bi i mogli da računaju na neki bod. Jedino ako im je računica bila da drže 0:0 kao u prolećnom delu prošlog prvenstva. Ovoga puta, ta teorija im je pala posle majstorije Milijaša.

 

- Do gola smo igrali korektno, ali gol iz slobodnog udarca (olako sviranog) prelomio je utakmicu - istakao je trener domaćih Slavenko Kuzeljević

 

Radnički 1923 - Crvena zvezda 0:3

 

Stadion: "Čika Dača". Gledalaca: 5.000. Sudija: Danilo Grujić (Niš)

Strelci: Nenad Milijaš 42, Kasalica 82, Milivojević 90+4.

 

RADNIČKI 1923: Čančarević, Pavlović (od 62. Kosorić), Radosavljević,Tintor, Otašević, Mutavdžić, Nedović, Pejčić (od 79. Sikimić), Milošković, Simović (od 53. Petronijević), Spalević.

 

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Mikić, Pantić, Jovanović, Mladenović, Mijailović (od 57. Milivojević), Milijaš (od 82. Asamoa), Lazović, Milunović, Kasalica, Mudrinski (od 69. Vešović).

 

 

(Telegraf.rs)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ernest

    17. septembar 2012 | 03:25

    Odakle vam zaboga da je bilo 5000 ljudi kad su svi ostali objavili da je bilo 10000? Kapacitet stadiona je oko 15-16000, i bio je prilicno popunjen, osim istocne tribine koja nije u funkciji i za koju su nisu ni prodavale karte (ne znam otkud onih nekoliko stotina ljudi, na koju foru su usli). Prodate su skoro sve karte, tako da nikako ne mozete napisati da je bilo gledalaca daleko manje nego sto se ocekivalo. Drugo, Kasalica se drzao za ledja jer ga je Spalevic udario dok je lezao na zemlji. I kao trece, i najvaznije,izvjestaj je previse stur, ne znam ko ga je ovako pisao. Mnogo ste neozbiljni, ispravljajte to pod hitno.

  • dachakg

    16. septembar 2012 | 20:58

    5000 gledalaca!!??? ispade da stadion po vasem prima 6,7000!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA