27

MOKA SLAVNIĆ: Teo je valjevsko đubre, a Krstić kraljevački seljak!

"Teodosić se zahvaljuje Ivkoviću što mu je otvorio vrata Evrope, a u tome sam mu ja pomogao, i zato valjevsko đubre ne sme da se javi pet godina. Labović je u pravu, taktika "Teodosić-Krstić" je jalova", bez dlake na jeziku priča bivši selektor

Zoran Moka Slavnić

Atmosfera oko košarkaške reprezentacije posle jedva preživljenih kvalifikacija za Evrobasket u Sloveniji je uzavrela, a sve je dodatno zakuvalo otvoreno pismo Dragana Labovića selektoru Dušanu Ivkoviću.

U razgovoru za Telegraf.rs, nekadašnji selektor “orlova” Zoran Slavnić kaže da se slaže s Labovićem, a u kritikama na račun Miloša Teodosića i kapitena Nenada Krstića ide korak dalje.

– Odavno sam rekao da je Teodosić umro u svojoj narcisoidnosti, ali nije u pravu kad krivi medije da su napravili lošu atmosferu tokom kvalifikacija. Naprotiv, novinari se odavno plaše i ne smeju da kritikuju. Ne znam što se javlja, i on i Krstić, seljak iz Kraljeva. Teodosić se zahvaljuje Ivkoviću što mu je “otvorio vrata Evrope”, a u tome sam mu ja pomogao, i zato valjevsko đubre ne sme da se javi u proteklih pet godina – ponovo je bez dlake na jeziku Moka.

Košarkaška legenda smatra da je Dragan Labović u pravu za oštre kritike, koje je uputio selektoru Ivkoviću.

– Skoro nisam pročitao da neko ko je bio reprezentativac tako izvređa selektora reprezentacije. Pošto je tako nešto retko, ne znači da onaj koji je to uradio nije u pravu. Ne interesuje me način kritike, nadam se, bivšeg selektora, već njena suština. Labović nije koristio uvrede – “Politika”, golubovi i filozof nisu ružne reči. Ali je otkrio neke druge stvari – kaže Slavnić, pa nastavlja:

– Ivković ima ime i rezultate, kao i godine, ali on zaista nije ispoštovao Labovića na pravi način. Nije mogao da kaže da mu se dečko ne uklapa u koncept igre. Ne, nego da je debeo i da je predugo slavio rođenje deteta. Labović je otkrio dve stvari: da i reprezentativci umeju da proslave i da je taktika “Teodosić-Krstić” jalova, za koju je sto odsto u pravu – nastavlja Moka.

Bivši selektor smatra da reprezentaciju košta nedostatak Darka Miličića, koji je bio u sastavu njegove ekipe 2007. godine.

– Imam maksimalno pozitivno razmišljanje o Darku kao igraču. Ja jesam s njim završio s lošim iskustvom, ali ga nikad nisam otpisao. S Ivkovićevih priprema je otišao misteriozno, ali je pokazao da je slaba ličnost jer nije izašao i rekao u čemu je bio problem. Navodno, on nije mogao da se rve pod košem s centrima drugih reprezentacija. Meni je žao, on je stvarno talenat. Objektivno, mi nemamo “peticu” osim Krstića, a to nam je veliki problem – zaključuje Slavnić.

(B. M.)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Dušan Ivković, Košarkaška reprezentacija Srbije, Miloš Teodosić, Nenad Krstić, Zoran Slavnić
Popularni komentari
 • h
  homer

  Našao se beogradski dripac, otac ološa nekome da pametuje!?

 • M
  MilosSK

  Hahahaha,majko mila koji je ovaj Moka saban ,pa to nema nigde…

 • n
  nikola

  Slavnicu ne prdi vise,vodio si tim i pokazao svoje znanje tj.neznanje…

foto dana

video dana