KAZNA: Zvezdi zabranjeno da vodi navijače na gostovanja

Fudbalski savez Srbije doneo privremenu meru da zabrani organizovani dolazak navijača Crvene zvezde na gostovanjima zbog tuče u Kragujevcu, dok će konačnu odluku doneti naredne nedelje, kada budu prikupljene sve informacije

  • 0

Crvenoj zvezdi od strane Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije izrečena je privremena mera zabrane organizovanog dovođenja navijača na gostovanja zbog tuče u Kragujevcu, pre i za vreme meča sa Radničkim. Konačna odluka o verovatnim kaznama trebalo bi da bud doneta naredne sedmice, kad budu proučene sve informacije i dodatni izveštaji.

 

Takođe, pokrenut je postupak i protiv domaćina incidentnog meča, Radničkog.

 

Mera podrazumeva da navijači Zvezde ne mogu da uđu sa obeležjima na stadion, ne dozvoljava im se grupni dolazak, ne prodaju im se organizovano ulaznice.

 

- Ovu meru dobila je Srbija od UEFA zbog incidenata u Đenovi, pa naših navijača nije bilo nigde na gostovanjima u proteklom ciklusu kvalifikacija za EP 2012 - rekao je Slobodan Pajović, predsednik Disciplinske komisije.

 

Po njegovim rečima mera daje rezultate, jer policija i organizator lako prepoznaju navijačke grupe, mada u praksi simpatizeri kluba nađu način da se pojave na tribinama.

 

- Ukoliko se ulaznice prodaju na osnovu lične karte, pojedinci mogu da ih kupe i uđu na stadion, jer je to nemoguće zabraniti. Ali to su samo pojedinačni slučajevi. Klubovi će reći da ne vode organizovano navijače na gostovanja, ali to upravo rade, naručujući im ulaznice, plaćajući autobuse. Ovu meru smo već izricali navijačima Novog Pazara i kragujevačkog Radničkog i ona je dala efekte, pa verujemo da će dati rezultat i u slučaju simpatizera Zvezde - ocenio je Pajović.

 

(Telegraf.rs)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA