TRESLA SE GORA, RODILA SE NULA: Tužnih 0:0 sa Nefčijem! Stamenković umalo dobio batine na terenu! (FOTO)

Partizan kao dominirao i bez prave prilike osvojio bod na startu takmičenja u Ligi Evrope. Pretužno izdanje crno–belih. Bivši golman Zvezde želeo da slavi na terenu, na kraju se sukobio sa celom ekipom crno–belih. Redari ga ispratili u svlačionicu.

  • 2

Nefči je odoleo. Preciznije, Partizan nije umeo. Ako je suditi po prvom meču u Ligi Evrope, još pet mučnih utakmica čeka crno–bele u drugom po rangu kvalitetnom takmičenju u Evropi.

Zvižduci su ponovo parali nebo iznad Humske: Partizan - Nefči 0:0!

Meč se umalo završio skandalozno, jer je nepromišljenim prozivanjem, Saša Stamenković izazvao igrače Partizana da ga verbalno napadnu. Prvi je naleteo mladi Mitrović, a Stamenković umesto da se smiri i krene ka svlačionici, počeo je neku vrstu počasnog kruga na stadionu gde se retko radovao. To je prilično iznerviralo golmana Partizana Stojkovića, koji mu je prišao i štošta rekao “na uvce”.

O tome će se tek pričati…

O fudbalu, malo toga ima da se kaže.

Kao u revanšu sa Tromsom, pa još lošije. Tako je izgledao Partizan na startu Lige Evrope protiv najslabijeg rivala u grupi, u kojoj je Vladimir Vermezović najavio da Partizan napada prvo mesto.

Najavio je trener srpskog šampiona napad od prvog minuta, a desilo se suprotno. Igra koja se time ne može nazvati, prečesto je podsećala na ono što gledamo od crno–belih u Evropi od početka sezone.

Ponovo se stekao utisak da utakmica traje još dva dana, akcije crno–belih ne mogu da donesu toliko željeni pogodak.

Jer posle jedine prave prilike u nadoknadi vremena, kada je Tomić neometan šutirao sa desetak metara pored gola, svima je na stadionu bilo jasno da od “ovih nema vajde”.

Nisu domaći iskoristili Stamenkovića koji se na golu Nefčija svojski trudio da bude zvezda večeri i provocira iritantnim ponašanjem manje od 15.000 navijača u Humskoj.

O broju navijača na stadionu u Humskoj ćemo drugom prilikom, mada je jasno kao dan da crno–beli mogu da dobiju status zagrebačkog Dinama, ali u beogradskoj verziji. Kada se podvuče crta, crno–beli nisu ni zaslužili da ih gleda više ljudi.

UMESTO NAPRED, LOPTA UNAZAD

Za statistiku je i prosto neverovatno da u meču u kojem ste favorit i najavljujete pobedu, ekipa nekoliko desetina puta vrati loptu unazad. Nebitno o kojoj se liniji tima radi. Partizan je igrao za nulu i toliko je i zaslužio kao završnu ocenu.

Samo čudi toliko optimističnost u taboru šampiona i podsećanja na onaj meč sa Egaleom 2004. godine. Jer, ovaj Partizan bi od onog izgubio glat.

Kada u 90. minuta najviše pokaže najstariji, 35-ogodišnji Saša Ilić, onda bi svi ostali u crno–belom trebalo da se zapitaju.  Šta rade i kakve karijere u fudbalu zamišljaju! Oni najmlađi su izazivali navijače da im zvižde, bili nonšalantni u napadu, bezidejni, očajnog šuta…

Crno–beli mogu samo da budu presrećni što ona dupla šansa gostiju iz 29. minuta nije završila golom. Međutim, i pored toga, zaslužuju ogromnu kritiku za ono što su demonstrirali večeras.

Narednu utakmicu Partizan igra u Kazanju protiv Rubina u Kazanju, koji je takođe odigrao remi sa Interom, ali su viđena četiri gola (2:2).

Stadion: Partizan

Sudija: Libor Kovarik (Češka)

SASTAVI:

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Ivanov, Ostojić, Lazevski, Medo, Tomić, Saša Marković (od 64. minuta Jojić), Saša Ilić, Lazar Marković, Mitrović (od 73. minuta Šćepović)

NEFČI: Stamenković, Gulijev, Miterski, Bertuči, Šukurov, Sadigov, Flavinjo, Vobej, Ramos, Imamverdijev, Kanales

(S. M.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijel

    20. septembar 2012 | 22:31

    Opet ista priča kao prethodnih godina, dokle više tako i kada će "rukovodstvo" Partizana shvatiti da se nemože sa timom iz JSL igrati u evropskim takmičenjia bilo kakva značajna uloga. 2 pobede iz 30 utakmica. Nekako se na sreću plasiramo u tu ligu evrope ili u ligu šampiona i misle da su rešili posao oni možda i jesu inkasiraju nekoliko miliona i klub je finansijski u plusu, oni uzmu plate procente i bonuse, a za navijače koji su u minusu zabole ih q...c

  • nikola

    20. septembar 2012 | 23:34

    Cuj ovog?Pa sta ako se malo radovao? To je ionako najveci uspeh partizana...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA