GOLEADA U HUMSKOJ: Pet strelaca rušilo Slobodu!

U ubedljivoj pobedi Partizana nad gostima iz Užica, golove su postizali Lazar Marković, Nikola Ninković, Ivan Ivanov i dva puta Stefan Šćepović

  • 1

Fudbaleri Partizana pružili su najbolju partiju od početka nove sezone Jelen Superlige i savladali Slobodu Point rezultatom 5:0, vrativši se tako na vrh tabele.

Strelci su bili Lazar Marković, Nikola Ninković, Ivan Ivanov i dvostruki Stefan Šćepović.

Srećom, srpski šampion opametio se posle loše igre protiv azerbejdžanskog Nefčija i raspucao protiv kluba koji prošle sezone nije mogao da pobedi. Blistali su Marković i Šćepović!

Ni ovog vikenda u Humskoj nije moglo da prođe bez povika sa tribina "Uprava napolje", a gledalaca na stadionu Partizana ima tek oko 3.000.

Gosti iz Užica agresivno su započeli utakmicu, a najviše problema zadavao je Tijago. Od 15. minuta "crno-beli" ipak preuzimaju inicijativu, a odlično su se uklopili Ninković i Stefan Šćepović. Golman Slobode je u dva navrata intervenisao, ali se u 20. minutu lopta našla iza njegovih leđa. Strelac je bio Lazar Marković, koji je uspešno završio započetu akciju Ninkovića i kapitena Ilića.

Marković, kom je to bio treći gol u JSL, leteo je i dalje oko kaznenog prostora, a gosti su preko Tijaga ponovo bili opasni po gol Stojkovića. Mir u redove šampiona pred odmor doneo je Nikola Ninković golom u 40. minutu, a pravu loptu saigraču poslao je Markec.

Umesto strelca prvog gola koji je zaradio lakšu povredu zgloba desne noge, Vladimir Vermezović je na teren poslao Nemanju Tomića na startu drugog poluvremena. On je zajedno sa Ninkovićem i Šćepovićem jurišao na povećanje Partizanove prednosti, a na to je upravo mirisalo. Imao je Šćepović sjajnu šansu, koja ostala neiskorišćena, ali onda je uporni napadač zatresao mrežu gostiju u 68. minutu, koji je školski primio Ninkovićevu loptu na grudi u kaznenom prostoru i matirao Rankovića.

Videlo se da Sloboda nema snage za senzacionalan preokret, pa su se omamljeni gosti faktički predali. Posle kornera u 77. minutu, Ostojić je glavom uputio loptu ka bugarskom internacionalcu Ivanovu, koji je snažno zakucao za potpuni nokdaun Slobode. Za kraj fantastične partije "crno-belih", Stefan Šćepović je u prvom minutu sudijske nadoknade posle sjajnog pasa mlađeg brata Marka pečatirao težak poraz Slobode.

SASTAVI:

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Lazevski, Ivanov, Ostojić, Kamara, Jojić, Ninković, S. Ilić (od 71. Marko Šćepović), L. Marković (od poluvremena Tomić), S. Šćepović

SLOBODA POINT: Ranković, Vasilić, Knežević, Marić, Stajić, Ranđelović, Beljić, Pejović, Pilipović, Tijago, Lovrić

Šesto kolo Superlige:

Subota:

Hajduk – Crvena zvezda 0:1

(Mudrnski 15.)

Smederevo – Radnički Kragujevac 2:2

(Živković 51, Živković 83. – Spalević 1, Svojić 87.)

Spartak – Radnički Niš 4:1

(Despotović 30, 55, Novaković 78, Torbica 81 pen. – Pejčić 86 )

BSK – Novi Pazar 2:3

(Simović 52. – Alivodić 31, Popin 63, Vusljanin.)

Donji Srem – Rad 1:2

(Damjanović 51. – Leković 18, Čaušić 43.)

Jagodina – Javor 1:0

(Zivanović 11.)

OFK Beograd – Vojvodina 0:0

Nedelja:

Partizan – Sloboda 4:0 (2:0)

(Marković 20, Ninković 40, S. Šćepović 68 i 90, Ivanov 77)

Redosled: Partizan 15, Rad 14, Crvena zvezda 13(-1), Jagodina 13, Vojvodina 12, Donji Srem 10, Novi Pazar 9, Sloboda 7, Radnički Niš 7, Javor 6, BSK 6, Radnički (Kg) 4, Smederevo 4, Spartak 4, Hajduk 2, OFK Beograd 2

(Telegraf.rs/foto: partizan.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oskar

    23. septembar 2012 | 23:49

    Je l` to Telegraf uvodi nova pravila, pa se tabela od sad naziva redosled?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA