JSL LIGA: "Građevinari" pobedili i u Novom Sadu, remi Vojvodine i OFK Beograda

Zoran Milinković, novi trener OFK Beograda, debitovao je remijem protiv Vojvodine

  • 0

Pobedom u Kuli fudbaleri Crvene zvzede ni ne predvode srpski elitni fudbalski karavan. To rade "građevinari"! Oni su, ako se to tako kaže, u derbiju 6. kola JSL lige slavili u Novom Sadu i epitet "najprijatnije iznenađenje šampionata" ljubomorno sačuvali i posle ovih 90 minuta. Momci Marka Nikolića su 2:1 pobedili Donji Srem, pa će više od 24 sata ostatak karavana gledati sa vrha.

Posle početnog ispitivanja snaga, "građevinari" preko Lekovića u 18. minutu dolaze do prednosti, koju je u smiraj prvog dela duplirao mladi Čaušić. Da sve bude "napetije" pobrinuo se najbolji strelac tima iz Pećinaca Damjanović. Iako je do kraja meča posle gola domaćih ostalo više od pola sata, rezultat se nije menjao.

Prvu pobedu u novom prvenstvu ostvarili su i Subotičani. Spartak je na svom terenu 4:1 pobedio niški Radnički, a junak meča bio je dvostruki strelac Despotović. Jagodina je 1:0 pobedila Javor, dok su Smederevci 88 minuta jurili minus, koji im je u prvom napadu, u prvom minutu, napravio Spalević. Uspeli su da ga ujure i iz "dvojke u keca" preokrenu u 83. minutu, ali se za najpravedniji ishod pobrinuo Svojić pogotkom u 88. minutu. Usput, "oklopnici" do 510. minuta nisu dali gol, a u meču sa "đavolima" to im je pošlo za "nogom" dva puta.

Golom Vusljanina u sudiskoj nadoknadi vremena, Novi Pazar se iz Borče sa "Vizelj parka" vraća sa tri boda

Konačno, na Karaburmi je odigrana zanimljiva utakmica, ali pobednika, a ni golova nije bilo. Vojvodina ide kući sa bodom, a OFK i dalje ostaje na začelju karavana bez pobede.

Sredinom prvog dela, "romantičarima" je bio dosuđen penal, a Nemanja Supić je odbranio šut Nikolića.  Vojvodina je postigla gol na Karaburmi, ali je on poništen. U 37. minutu Đorđe Jokić, nekadašnji štoper OFK Beograda, bio je najviši u skoku i pogodio je mrežu, ali je sudija Danilo Mihajlović to poništio zbog faula u napadu.

Inače, Vojvodina je pre utakmice najavila da će povući ekipu sa terena, nezadovoljna time što je Mihajloviću dodeljena arbitraža.  Početkom drugog poluvremena Vojvodina je tražila penal. U 48. minutu Bilbija je šutirao ka golu domaćina, lopta je pogodila u ruku Vasiljevića, ali je Mihajlović pokazao da se igra nastavi.

Superliga 6. kolo:

Subota:

Hajduk – Crvena zvezda 0:1

(Mudrnski 15.)

 

Smederevo – Radnički Kragujevac 2:2

(Živković 51, Živković 83. - Spalević 1, Svojić 87.)

 

Spartak – Radnički Niš 4:1

(Despotović 30, 55, Novaković 78, Torbica 81 pen. - Pejčić 86 )

 

BSK – Novi Pazar 2:3

(Simović 52. - Alivodić 31, Popin 63, Vusljanin.)

 

Donji Srem – Rad 1:2

(Damjanović 51. - Leković 18, Čaušić 43.)

 

Jagodina – Javor 1:0

(Zivanović 11.)

 

OFK Beograd – Vojvodina 0:0

 

Nedelja:

 

Partizan – Sloboda 18.00

Tabela: Rad 14, Crvena zvezda 13, Jagodina 13, Partizan (-1) 12, Vojvodina 12, Donji Srem 10, Novi Pazar 9, Sloboda (-1) 7, Radnički Niš 7, Javor 6, BSK 6, Radnički (Kg) 4, Smederevo 4, Spartak 4, Hajduk 2, OFK Beograd 2.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA