JAVOR - ZVEZDA 1 : 2! Bajković i Lazović doneli prvo mesto posle dve godine!

Darko Lazović golom deset minuta pre kraja skratio mučenje Zvezde u Ivanjici i doneo joj tron posle dve godine. Golman Beograđana u finišu briljirao

  • 0

Crvena zvezda je očekivano pobedila u Ivanjici, ali neočekivano teško. Posle dve godine, tačnije 712 dana, stigla je na čelno mesto Superlige. Golovima Mudrinskog i Lazovića "crveno-beli" su u potpunosti preokrenuli rezultat posle iznenađujućeg, ali i zasluženog vođstva Ivanjičana - 2:1.

Kroz veliko trnje je prošla Zvezda na tradicionalno nezgodnom gostovanju u Ivanjici. Osim što je gubila, dugo je muku mučila kako bi ugrozila domaćeg golmana, ali je pravovremena izmena Aleksandra Jankovića, koji je u drugom delu uveo Darka Lazovića, urodila plodom.

Reprezentativac Srbije bio je jedan od agilnijih i postigao gol za 1:2 u trenucima kada su i oni najverniji navijači Zvezde očekivali kiks. Na prvu je dohvatio centaršut Kasalice i u suprotni ugao doneo tri boda i tako potvrdio svom treneru niz nepobedivosti u domaćoj ligi sa Zvezdom koji traje 27 mečeva.

To, međutim, ne može da prikrije činjenicu da je Zvezda bila bliža primanju nego postizanju drugog gola, ali se sve ipak završilo dobro po većinu prisutnih na stadionu u Ivanjici, na koji su "delije" stigle u velikom broju.

Javor je kod 1:1 imao nekoliko velikih prilika (pre svih strelac gola Onjilo, koji je dva puta bio oči u oči sa Bajkovićem, ali mu je golman "crveno-belih" skinuo zicere). Dva puta je odlično pokušao i Jakimovski iz daljine, ali je gostujući golman bio izvanredan.

Zvezda će u osmom kolu gostovati u Subotici, gde je prošle sezone poražena na startu šampionata.

Odložen meč 1. kola Superlige

Javor – Crvena zvezda 1 : 2 (0:0)

(Onjilo 49 – Mudrinski 55, Lazović 80)

Redosled: Crvena zvezda 19, Partizan 18, Rad 17, Jagodina 13, Novi Pazar 12...

(S.M.)

JAVOR: Nikolić - Đorđević, Milović, Vlašić, Novaković, Momčilović - Ostojić, Vidić, Jakimovski - Eliomar Silva - Onjilo.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Mikić, Pantić, Jovanović, Mladenović - Milivojević, Dimitrijević, Milijaš - Milunović, Kasalica, Mudrinski.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA