NAVIJAČI MILANA OPROSTILI BATINE GROBARIMA: Na tajnom sastanku u Beogradu dogovoreno prijateljstvo!

"Rosoneri" oprostili batine sa derbija koje su dobili na jugu. Otkrili da su se sa "grobarima" dogovorili o razmeni zastava, šalju poruke prijateljstva u Beograd

  • 16

ZAKOPANE RATNE SEKIRE! Nekoliko meseci posle incidenta na utakmici Partizan-Zvezda, kada su dobili batine na južnoj tribini, o čemu je Telegraf detaljno pisao, navijači Milana iz grupe "Kurva sud" izdali su zvanično saopštenje povodom dešavanja u Beogradu i istakli da su sa "grobarima" ponovo u prijateljskim odnosima.

Vođe italijanskog kluba su u saopštenju na sajtu milanlive.it otkrili da su nedavno boravili u Beogradu, gde su sastančili sa vođama navijača Partizana koje vode južnu tribinu i koji su im se ponaosob izvinili zbog incidenta u kojem su učestvovale navijačke grupe "Šedous" i "Hed hanters".

"Bio je to dug i uzbudljiv sastanak, a na kraju je odlučeno da "od nule" stvorimo jako prijateljstvo koje ćemo negovati. Imali smo i sastanke mi među sobom u Milanu, gde je prelomljeno da dešavanja sa beogradskog derbija ne utiču na naše prijateljstvo sa grupom "40+", stoji u saopštenju navijača Milana.

"Šta je bilo, bilo je, sada smo dve prijateljske grupe koje će moći da kače zastave jedna drugoj na tribini kada dođu u Beograd, odnosno Milano", kaže se u saopštenju navijača Milana.

"Čekali smo do sada sa oglašavanjem, jer smo procenili da je ćutanje najbolje posle svega što se dešavalo i pisalo po internetu u vezi sa dešavanjima u Beogradu" - zaključuju tifozi iz "Curva Sud".

Ovaj dogovor je posebno zanimljiv zbog činjenice da Partizan 25. oktobra gostuje u Milanu protiv Intera, pa je posle ovog saopštenja lako pretpostaviti da će se Grobarima u navijanju na "Meaci" priključiti i "rosoneri".

Sa druge strane, Partizanova navijačka grupa "Zabranjeni", koja odvojeno deluje i u ratu je sa vodećom frakcijom sa Juga ("Alkatraz") već negoduju zbog ovog prijateljstva navijača "crno-belih" i Italijana, jer ne žele ni po koju cenu bilo koje drugo "bratvstvo" van "matičnih" sa Paokom i moskovskim CSKA.

Prijateljstvo "rosonera" i" grobara" prvi put se na delu videlo na meču Lige šampiona Milan-Barselona, kada su vođe Partizanove grupe "40+", u kojoj je alfa i omega legendarni Čegi, osmislili koreografiju pristalica Milana.

Tada je zastava "40+" krasila ogradu južne tribine "San Sira", da bi nešto kasnije, kada su Italijani pokušali da se oduže "grobarima" na večitom derbiju u Beogradu, sve završilo brutalnim prebijanjem gostiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Александар

    9. oktobar 2012 | 15:02

    Какво пријатељство може да буде између нас и тих жабара!? Ни боје клуба,ни стил навијања,ни вера!!! Само ПАОК И ЦСКА ! Само Православље ! ''Milan merdaaa'' !!!

  • VukVukuNikadCovek

    9. oktobar 2012 | 14:25

    kao grobar,nemam sta da kazem na ovo,svaka rec je suvisna,samo zelim da porucim ovim putem nasoj navijackoj sceni da se ne podsmevaju generalno grobarima vec samo grupi 40+.

  • СРБИН

    9. oktobar 2012 | 16:13

    Пријатељи, браћо, кумови све вас воле ваши гробари!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA