RUŠE JEREMIĆA! Vojvodina traži vanrednu skupštinu TSS!

"Da sam na mestu Jeremića, lično bih odstupio sa funkcije TSS, jer se ovako prsto ne može", rekao prvi čovek TSV Jerinkić. Čeka se reakcija saveza...

  • 1

U srpskom tenisu nije aktuelno pitanje uspešnosti tenisera i teniserki, već je domen "pitanja nad pitanjima" nerazjašnjena situacija u vezi sa predsednikovanjem Teniskog saveza Srbije Vuka Jeremića. Telegraf je nedavno predstavio enigmu usaglašavanja Jeremićevih obaveza kao predsednika TSS i Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, s obzirom na teškoću rukovođenja TSS-om iz dalekog Njujorka.

- Vreme će da pokaže da li Vuk Jeremić iz Njujorka može dobro da obavlja svoj posao - rekao nam je tada potpredsednik TSS Radmilo Armenulić.

Samo dve nedelje kasnije, saopštenjem se obratio Teniski savez Vojvodine i ukazao na probleme koji su, reklo bi se prirodno, proistekli iz situacije da predsednik TSS prosto ne stiže da se od silnog posla u Njujorku posveti poslu u Beogradu.

Objašnjavajući zbog čega su Jeremićeve funkcije nespojive u jednoj ličnosti, TSV je naveo između ostalog da "predsednik Saveza mora biti dnevno dostupan i u kontaktu sa klubovima, savezima, igračima, roditeljima, trenerima i svim drugim učesnicima radi dnevnog rešavanja problema. Takođe, "tim u TSS se već više meseci ne sastaje zbog nepostojanja kvoruma, a takođe je TSS bio u blokadi računa duži period".

Po navedenom, problemi su već počeli, a takvi utiču na stanje tenisa u Srbiji, koji je uspesima Novaka Đokovića i ostalih popularizovan do "sporta broj 1".

Predsednik TSV Milan Jerinkić poslao je pismo Vuku Jeremiću sa molbom da razmotri novonastalu situaciju po njegovom stupanju na dužnost u Njujorku i da definiše svoje viđenje budućeg delovanja, ali je njegovo pitanje, isto koje smo i mi onda postavili bivšem šefu diplomatije SMS-om, ostalo neodgovoreno.

- Obratili smo se najpre mejlom pa onda poštom. Objavili smo saopštenje pa ćemo da sačekamo nekih nedelju dana da vidimo da li će biti odgovora TSS. Ako bude, onda treba da sednemo da razgovaramo i da rešimo probleme - reko je Jerinkić za Telegraf.rs.

Postoji i druga varijanta.

- Ako ne nađemo neko rešenje, zalagaćemo se za pokreteanje vanredne skupštine za reizbor predsednika saveza - naveo je predsednik TSV, bez pretećeg tona, jer smatra da će Jeremić doneti najbolju po funkcionisanje Saveza.

- Nas dvojica se poznajemo i on razuman je čovek. Naše je da porazgovaramo i da on iznese svoje. Da sam na njegovu mestu, lično bih odstupio sa funkcije predsednika TSS, jer se ovako prosto ne može  - zaključio je Jerinkić.

Koliko vremena treba da prođe da bi se ustanovilo da li Jeremić može da upravlja dvema funkcijama - narednih godinu dok ne istekne mandat u Njujorku? 

Nema sumnje da je neophodna reakcija ljudi iz Teniskog saveza Srbije, a s druge strane i Ministarstva omladine i sporta i Olimpijskog komiteta Srbije, s obzirom da je u pitanju funkcionisanje jednog od najbitnijih sportskih saveza u zemlji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • goran

    10. oktobar 2012 | 18:43

    daj covece sjasi vise iz tog saveza. jeremic i djilas nam ubise sport

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA