SPASOJEVIĆ: TSS je u sigurnim rukama i sa Jeremićem u Njujorku!

- Štaviše, pozicija na kojoj je sad Vuk Jeremić sigurno će pomoći Teniskom savezu Srbije, jer će steći nova iskustva i biti u prilici da upozna nove ljude i privuče neke koji bi da pomognu - rekao je u razgovoru za Telegraf.rs predsednik UO TSS Toplica Spasojević

  • 0

Predsednik Upravnog odbora Teniskog saveza Srbije Toplica Spasojević ne vidi problem u tome što će predsednik TSS Vuk Jeremić provesti godinu dana u Njujorku predsedavajući Genaralnom skupštinom Ujedinjenih nacija i na smatra da zbog toga treba birati novog čoveka na čelo organizacije, što su kao pitanje pokrenuli u Teniskom savezu Vojvodine.

Podsetimo, predsednik TSV Milan Jerinkić je u razgovoru za Telegraf.rs rekao da ako se ne nađe neko rešenje za probleme koji su navedeni u saopštenju, zalagaće se za pokretanje vanredne skupštine za reizbor predsednika saveza.

S druge strane, Spasojević smatra da je Jeremić dobio izuzetnu priliku time što če predsedavati Generalnom skupštinim UN, a da je srpski tenis u sigurnim rukama.

- Po statutu, predsednik više predstavlja Teniski savez i strateški planira, nego što se bavi dnevnim stvarima. TSS ima jaku profesionalnu strukturu sa generalnim direktorom Duškom Orlandićem, jak Upravni odbor gde su vlasnik "Gemaksa", generalni direktori "Energoprojekta", "Telekoma", "NIS"-a, "Srbija gasa", "Energoprojekta", "Erste banke" i to je signal da ovo telo može da se izbori sa svim problemima. Povrh svega tu su i dva potpredsednika, Goran Đoković i Miško Tomić, kao i počasni predsednik Boba Živojinović  - rekao je Spasojević za Telegraf.rs.

- Posebno neće biti problem pošto će Jeremić biti u Njujorku samo 10 meseci u toku kojih će dolaziti tri-četiri puta. Bilo bi smešno da bude predsednik pa da odsustvuje četiri godine, ovako to nije problem. Planovi koji su napravljeni realizuju se. Mi nemamo posebnih teškoća iako je društvo u velikoj krizi, to se kod nas još i najmanje oseća. Štaviše, pozicija na kojoj je sad Jeremić sigurno će pomoći Teniskom savezu Srbije, jer će Vuk steći nova iskustva i biti u prilici da upozna nove ljude i privuče neke koji bi da pomognu - ocenio je Spasojević.

- Znamo da postoje problemi u klubovima, pokušavamo da pomognemo, a moja ideja da se posebno posvetimo ženskoj reprezentaciji i pokušaju da osvojimo Fed kup, jer je to jedino što nam nedostaje. Osvojili smo Dejvis kup, Nole je bio prvi na svetu, Jelena i Ana bile su prve, tako da je ovo jedino što nedostaje - zaključio je Spasojević.

(A.Č.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA