MLADI: Preko Engleza na EP (19.00 TV)

Mlada reprezentacija Srbije u Noriču igra prvi meč baraža za Evropsko prvenstvo u Izraelu, selektor Janković očekuje ofanzivan nastup svojih izabranika

  • 0

Mlada reprezentacija Srbije od 19 sati (TV B92) u Noriču igra protiv Engleske prvi meč baraža za Evropsko prvenstvo u Izraelu koje se održava naredne godine.

Englezi su pre tri godine bili finalisti EP, a poslednjih godina redovni su učesnici, pa je pred "orlićima" veliki izazov da pred revanš u Kruševcu u utorak obezbede rezultat koji daje nadu za plasmana na EP.

Mlada reprezentacija odigrala je osam mečeva bez poraza, dala šest igrača u A tim tokom ovih kvalifikacija, i bila bi šteta da ostane nedorečena ako ne obezbedi put u Izrael.

- Cilj je da obe utakmice s Englezima odigramo maksimalno koncentrisani, čvrsto, ali i oprezno. Englezi su kompaktni, ostavljaju malo prostora za igru i imaju dovoljno individualnog kvaliteta da kazne propuste. Dominanti su u prekidima i zbog svega toga nam je potrebna maksimalna opreznost - ističe selektor Aleksandar Janković.

Tokom kvalifikacija Janković je promenio sistem igre iz 4-2-3-1 u 4-4-2, primoran odlaskom velikog broja igrača u A reprezentaciju, protiv Engleza moguć je povratak na stari sistem.

- Dosta toga zasnivali smo na Filipu Đuričiću. Njegovim odlaskom promenili smo raspored na terenu, a protiv Engleza menjaćemo vrlo malo.

Selektor smatra da prvi meč neće ništa rešiti i navodi primer iz prošlosti.

- Bilo je primera, kod kuće 0:3 a u gostima 5:0, tako da je suština u obema utakmicama biti na visokom nivou. Igraćemo napadački, i izvesno je: nećemo odstupati od našeg sistema i folozofije igre koju negujemo dve godine - rekao je Janković, koji neće moći da računa na Milana Rodića i Nikolu Ninkovića, koji su otputovali u Englesku, ali neće nastupiti zbog parnih kartona.

ENGLESKA - SRBIJA (19.00 TV B92)

Stadion: "Kerou roud" u Noriču. Kapacitet: 27.033. Sudija: Deniz Ajtekin (Nemačka)

ENGLESKA (4-4-2): Stil - Klejn, Rouz, Rodvel, Kalker - Benet, Henderson, Ins, Maršal - Vikam, Delfuenso

SRBIJA (4-2-3-1): Aleksić - Gudelj, Medojević, Pantić, Mladenović - S. Marković, Milivojević - Lazović, Jojić, Milunović - Despotović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA