SRBI SU RASISTI: Englezi traže da nas UEFA izbaci iz svih takmičenja! (VIDEO)

Televizijska stanica "BBC" javlja da je engleska Fudbalska asocijacija već uputila izveštaj evropskoj kući fudbala za incidente na stadionu "Mladost", gde su sukobili igrači i članovi stručnog štaba. Selektor Pirs je procenio da je sramota šta se sve dešavalo u poslednjim minutima utakmice

  • 5

Engleska Fudbalska asocijacija (FA) je momentalno posle utakmice mlade reprezentacije sa Srbijom (0:1) izvestila Evropsku fudbalsku federaciju (UEFA) o incidentima na kraju meča, javlja "BBC".

Bivši fudbalski reprezentativac Engleske Pol Ins zatražio je danas od UEFA da izbaci mladu reprezentaciju Srbije iz kontinentalnih takmičenja na 10 godina zbog incidenata na meču mladih timova dve zemlje u Kruševcu.

- Ovim stvarima moraju da se pozabave Sep Blater i Mišel Platini. Da se ja pitam, izbacio bih Srbiju iz narednih pet kvalifikacionih ciklusa. Nažalost, pretpostavljam da će dobiti neku malu kaznu. Ove scene ne zelimo da vidimo u fudbalu, jer nas vraćaju u mračno doba - rekao je Ins.

Njegov sin Tom je večeras igrao u Kruševcu protiv Srbije u revanšu baraža za odlazak na EP za mlade u Izraelu sledeće godine. Kontinentalni šampionati u ovom uzrastu igraju se na svake dve godine.

Predstavnici FS Engleske tvrde da je sukob započela srpska strana, a delegatu UEFA prijavili su i da je bilo više uvreda na rasnoj osnovi sa tribina.

- Osuđujemo ovakve stvari, i rasizam i tuču. Naši igrači i članovi stručnog štaba bili su isprovocirani. Prijavili smo nekoliko stvari nadležnima u UEFA, a očigledno je da su uvrede bile upućene našim tamnoputim igračima. Sada je sve na UEFA - navodi se u saopštenju FS Engleske.

- Mislim da je bilo nekoliko rasističkih pivika sa tribina i sve smo to prijavili UEFA. Moraće sa tim oni (domaćini) da se suoče. Ponosan sam na svoje igrače, saradnike, ceo moj tim. Tužno je ovo što se dogodilo, ali mi smo jediunstveni kao tim. U našoj zemlji se mnogo toga dešava kako bi se sprečio rasizam. Sramota je ono čemu smo bili izloženi u poslednjim minutima ovog meča - rekao je selektor mlade reprezentacije Engleske Stjuart Pirs.

Tokom drugog poluvremena, golman Džek Batlend je bio zasut predmeta sa tribina koji su završili na terenu.

Na kraju meča, kada je Konor Vikam postigao pobedonosni gol, slavlje Engleza je propraćeno predmetima koje je bacala iznervirana publika. Po sudijskom zvižduku su se prvo sukobili igrači na terenu, a potom su se pridružili i članovi stručnog štaba, a jedan od najžučnijih je bio asistent Stjuarta Pirsa Stiv Vigli.

Deni Rouz je bio "počašćen" majmunskim uzvicima sa tribina, a vidno iznervirani tamnoputi fudbaler je besno šutnuo loptu ka tribinama i zaradio crveni karton.

Direktor svih selekcija Srbije Savo Milošević je posle incidenta ušao u svlačionicu engleske reprezentacije i izvinio se za sve viđeno.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pedja

    17. oktobar 2012 | 09:05

    Idioti se potukli!

  • dejan

    17. oktobar 2012 | 01:48

    kad bi se vi pitali,mi srbi ne bih ni postojali,i vi da nas ucite o ponasanju,divljaci ste uvek bili i ostali ali se kurcite kad odete na stranu,zato pokusate tako nesto u tursku,srbiju,i lepo se provedete. ma mi smo na balkanu,gospoda za vas

  • sjoka

    17. oktobar 2012 | 10:21

    Hahaha ! Dejane mislim da ti nisi nikad bio van Srbije. Eto mozda u Tursku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA