EKSKLUZIVNO! UEFA ZA TELEGRAF: Delegat u Kruševcu je uneo "rasizam" u zapisnik!

"Neistina je da smo otvorili slučaj bez stavke o rasizmu na stadionu tokom meča. Delegat je to uneo u zapisnik", kažu za naš portal u evropskoj kući fudbala, i dodaju da FSS nije poslao snimak "Koga laže Rouz" kao dokaz da nije bilo rasizma u Kruševcu

  • 3

UGASILI SMO GA! Srpski mediji su prethodnih dana preneli izjavu zvaničnika iz Fudbalskog saveza Srbije da u izveštaju delegata sa meča mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu nije pomenut rasizam, već samo sukob igrača i trenera, ali Telegraf ekskluzivno saznaje da to nije istina.

Naime, u sedištu UEFA u Nionu rečeno nam je da su disciplinci evropske kuće fudbala otvorili slučaj protiv Srbije upravo iz razloga što se u izveštaju delegata pominju rasistički ispadi na stadionu u Kruševcu.

- Neistina je da smo otvorili slučaj bez stavke o rasizmu na stadionu tokom meča. Delegat je to uneo u zapisnik. Nemate prave informacije - rečeno nam je u službi za odnose sa medijima UEFA.

U evropskoj kući fudbala takođe tvrde da ne znaju ništa o snimku koji je juče objavio FSS pod nazivom "Koga laže Rouz?", a koji demantuje navode mladog engleskog reprezentativca da ga je publika vređala na rasističkoj osnovi tokom celog meča u Kruševcu.

- Nismo upoznati sa tim videom, niti nam je iz vašeg Fudbalskog saveza stigla bilo kakva dopuna materijala - rečeno je Telegrafu u UEFA.

Kao što je ranije najavljeno, 22. novembra bi u Nionu trebalo da se raspravlja o eventualnim kaznama zbog incidenata na utakmici baraža za EP Srbija-Engleska, a već sada je izvesno da će "po džepu" dobiti oba nacionalna saveza.

LAKOVIĆ ZA TELEGRAF: RASIZMA JE BILO POSLE SUDIJSKOG ZVIŽDUKA

Generalni sekretar FSS Zoran Laković potvrdio je za Telegraf da su Savezu dostavljeni delegatovi osnovni i dopunski izveštaji, kao i izveštaj svih sudija.

- U delegatovom izveštaju stoji da je on prvo poluvreme utakmice posmatrao sa tribina i nije čuo nikakve rasističke uvrede, kao ni tokom zagrevanja, već je zamerio samo na bacanju baklji – otkrio nam je gensek FSS detalje izveštaja:

- Na zahtev engleske klupe, delegat je drugo poluvreme presedo pored klupe engleske reprezentacije i konstatovao da tokom drugog dela igre nije bilo rasističkih povika. Svi incidenti na terenu i van njega desili su posle sudijskog zvižduka, kada je delegat čuo oponašanja majmunskih uzvika – rekao je Laković, dodavši da je sudijski izveštaj fokusiran isključivo na teren.

Rok za odgovor na izveštaj delgata je 15. novembra, a sedam dana kasnije sledi odluka o sankcijama.

- Sve materijale, izjave i zvanične dokaze prikupljene u istrazi koju je u četvrtak samoincijativno pokrenula Disciplinska komisija FSS poslaćemo do 15. novembra UEFA - najavio je Laković, ne želevši da precizira da li će i navedeni snimak o Deniju Rouzu naći među zvaničnim dokaznim materijalima FSS.

(S.M./A.P./B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    19. oktobar 2012 | 19:19

    A to sto oni nas mrze to nije rasizam to je ljubav?! BAGRE!!!

  • Novak

    19. oktobar 2012 | 23:14

    Pa i nismo za takmičenje...Narod ništa ne gubi..Gube sano menadzeri...

  • http://viewdesigncompany.com/0125/2716.html

    25. januar 2014 | 13:31

    It

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA