SERIJA A: Juventus uz pomoć sudija čuva vrh, Inter ubedljiv, prvenac Ljajića za Fiorentinu (VIDEO)

"Staroj dami" priznat je sumnjiv gol, a Kataniji poništen sasvim regularan, pa je lider na tabeli minimalcem 1:0 stigao do tri nova boda. "Nero-azuri" nisu imali problema sa Bolonjom - 3:1. Adem Ljajić postigao gol protiv Lacija, pa čestitao Bajram muslimanima

  • 0

Fudbaleri Juventusa nastavili su sa sigurnim partijama i slavili su na Siciliji na gostovanju Kataniji minimalnim rezultatom, golom Čileanca Artura Vidala u 57. minutu u prvoj nedeljnoj utakmici devetog kola Serije A.

Pobeda učvršćuje aktuelne šampione na vrhu tabele, sa skoro maksimalnim učinkom od osam pobeda i jednim remijem -"stara dama" ne zna za prvenstveni poraz od maja prošle godine, već 48 mečeva u nizu.

Meč su obeležile sudijske kontroverze, domaćinima je poništen regularan gol Berđesija u 26. minutu, kasnije je isključen igrač, a kod pobedonosnog gola Juvea Bendtner je bio u sumnjivoj poziciji.

SIGURAN INTER, FIORENTINI POBEDA NAD LACIJOM

Fudbaleri Intera nastavili su svoj pobednički niz savladavši ekipu Bolonje na utakmici devetog kola Serije A - 3:1.

"Nero-azuri" su ubedljivu  petu uzastopnu prvenstvenu pobedu slavili zahvaljujući golu Andree Ranoćija u 27. minutu u prvom, a potom i Dijega Milita i Estebana Kambijasa u 53. odnosno 64. minutu. Čerubin je uspeo samo da ublaži poraz domaćina.

Fiorentina je izvojevala značajan trijumf protiv Lacija, doduše minimalnim rezultatom. Jedini strelac bio je Adem Ljajić, kom je asistirao Stefan Jovetić. Ljajiću je ovo bio prvi gol ove sezone u ljubičastom dresu, a po postizanju gola otrčao je ka klupi i podigao majicu na kojoj je pisalo "Bajram Mubarek Olsun", čestitajući na taj način Bajram muslimanskim vernicima.

"Svetloplavi" su meč u Firenci završili sa devet igrača, pošto je drugi žuti karton dosuđen Ledezmi u 75. minutu, a sedam minuta kasnije direktan crveni Ernanezu. To je iskoristio Toni, koji je u nadoknadi vremena povisio na konačnih 2:0.

U Torinu su dugo mirovale mreže, ali je za samo dva minuta Parma zabeležila trijumf. Sansone i Amauri su u 73. i 74. minutu ekspresno prodrmali domaćine. Rosi u je 88. minutu postigao i treći gol za goste, a poraz je ublažio Baša u zaustavnom vremenu. Alen Stevanović je za Torino igrao do 68. minuta.

SERIJA A 9. kolo:

nedelja:

Katanija – Juventus 1:0

(Vidal 57.)

Bolonja – Inter 1:3

(Čerubin 57. - Ranoćia 27, Milito 53, Kambijaso 64.)

Fiorentina – Lacio 2:0

(Ljajić 45, Toni 90+1)

Peskara - Atalanta 0:0

Sampdorija – Kaljari 0:1

(Desena 47.)

Torino – Parma 1:3

(Baša 90+1 - Sansone 72, Amauri 73, Rosi 88.)

Napoli – Kjevo (20.30)

Udineze – Udineze (20.30)

subota:

Milan – Đenova 1:0

(El Šaravi 77.)

Sijena – Palermo 0:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA