NOVI SKANDAL: Sudija Klatenburg na rasnoj osnovi vređao igrače Čelsija?

Arbitar je navodno imao rasistički komentar u 76. minutu utakmice tokom razgovora sa Nigerijcem Džonom Obijem Mikelom, kao i neprikladan komentar u komunikaciji sa asistentima na račun jednog od trojice Čelsijevih Španaca - Fernanda Toresa, Huana Matu ili Sezara Asplikuetu

  • 0

Engleski fudbalski sudija Mark Klatenburg suočen je sa doživotnom suspenzijom ukoliko se utvrdi da je na rasnoj osnovi vređao dvojicu fudbalera Čelsija, prenose engleski mediji.

Ceo slučaj dolazi u veoma nezgodnom trenutku za engleski fudbal, imajući u vidu kaznu koju je dobio kapiten Čelsija Džon Teri zbog rasističkog vređanja Antona Ferdinanda, zatim kazne koju je FA izrekao Ešliju Kolu zbog komentara na tu temu, a posebno posle hajke u engleskim medijima na incidente u Kruševcu nakon utakmice mladih reprezentacija Srbije i Engleske. 

Klatenburg je navodno imao rasistički komentar u 76. minutu utakmice tokom razgovora sa Nigerijcem Džonom Obijem Mikelom, kao i neprikladan komentar u komunikaciji sa asistentima na račun jednog od trojice Čelsijevih Španaca - Fernanda Toresa, Huana Matu ili Sezara Asplikuetu.

Međutim, taj komentar prema pravilima Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) se zvanično ne evidentira, pa ne podleže pod odgovornost.

Čelsi je još sinoć uložio žalbu na suđenje Klatenburga, što zbog spornih komentara, što zbog činjenice da je neopravdano pokazao crveni karton Fernandu Toresu, a potom priznao pogodak Čičarita Ernandeza iz ofsajda, kojim je Junajted došao do pobede (3:2), prve na Stamford bridžu posle deset godina.

Klatenburg bi za fudbalske greške mogao da bude suspendovan između četiri i osam utakmica, a ukoliko se dokaže da je bilo rasizma, onda mu sledi doživotna suspenzija i izbacivanje iz fudbala.

Klatenburg ima 37 godina, a mečeve Premijer lige sudi od 2004, a znak FIFA nosi od 2006. godine.

Letos je bio glavni arbitar u finalu Olimpijskih igara u Londonu, a nedavno je sudio revanš meč plej-ofa za Ligu Evrope između Bordoa i Crvene zvezde.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA