MILANOVIĆ: Hoću da budem selektor, Udovičići privatizovali VSS

Proslavljeni vaterpolista smatra da je najkvalifikovaniji da preuzme reprezentaciju, želi da se što pre sazove Skupština VSS, a Dejana i Darka Udovičića optužio je za privatizaciju Saveza

  • 0

Legendarni srpski vaterpolista Igor Milanović spreman je da zauzme upražnjeno selektorsko mesto posle odlaska Dejana Udovičića.

- Ako ne proradi neka kuhinja, ja sam novi selektor Srbije. Ako se gleda i sudi po zaslugama, zatim po rezultatima, i na kraju po radu i ostvarenom, nemam konkurenciju za selektorsku poziciju. To su činjenice koje me izbacuju u prvi plan. I favorizuju - izjavio je Milanović za "Sport".

Nekadašnji golgeter dokazao se i kao trener sa Partizanom, sa kojim je ostvario trijumf u Evroligi posle 35 godina. Zanimljivo, Milanović je tada na poziciju došao baš posle odlaska Udovičića.

- Mnogo sam nezadovoljan strukom. Treneri su već poodavno u ofsajdu. Kult reprezentacije je izgubljen. I disciplina je na klimavim nogama, dobro je popustila. Strašno je da su reprezentativci preuzeli ulogu da smene dosadašnjeg selektora, a članovi Stručnog saveta su izigravali ’neverne Tome’. Posle svega, zgrožen sam. Postavljam javno pitanje: Zašto su igrači morali da reaguju na lažni izveštaj Dejana Udovičića posle Olimpijskih igara u Londonu? Da paradoks bude veći, taj sramni izveštaj su osvojili članovi Stručnog saveta VSS. I sada je jasno zašto su ostavke podneli Šoštar i Perišić - oštar je Milanović.

Rešenje je, po Milanoviću, u što bržem sazovanju Skupštine VSS, dok se Stručni savet pokazao nepotrebnim.

- Većina njih znala je da je situacija neodrživa, a ćutali su iz raznih razloga i tolerisali privatizaciju u Vaterpolo savezu Srbije.

Na pitanje ko je vršio privatizaciju, Milanović je odgovorio:

- Dejan i Darko Udovičić.

(Telegraf.rs/Izvor: "Sport")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA