ODLAZI BEZ TITULE: Vladan Lukić zvanično podnosi ostavku 1. decembra!

Glavni razlozi za ostavku predsednika FK Crvena zvezda su nezadovoljstvo stanjem u srpskom fudbalu, kao i rekonstrukcija uprave kluba koja je u toku. Konačnoj odluci prethodio sastanak sa Aleksandrom Vučićem

  • 8

Predsednik FK Crvena zvezda Vladan Lukić zvanično će podneti ostavku na to mesto 1. decembra, saznaje Telegraf!

Prema informacijama kojima raspolaže naš portal, glavni razlozi za ovakvu Lukićevu odluku su nezadovoljstvo trenutnim stanjem u srpskom fudbalu, ali i rekonstrukcija uprave kluba koja je u toku.

Kako javlja portal "redstarbelgrade.info"Lukić je konačnu odluku navodno doneo u sredu. Na funkciji je bio od leta 2009. godine i ovog leta je reizabran na izborima na kojima je bio jedini kandidat. Za vreme njegovog mandata Crvena zvezda osvojila je dva nacionalna kupa, ali nije osvojila nijednu titulu prvaka Srbije.

"Mocart Sport" objavio je da je Lukić doneo "definitivnu odluku", kojoj je prethodio sastanak sa potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem. Na sastanku kod Vučića su osim Lukića bili i njegov savetnik Goran Vesić, ali i predstavnici navijača sa severne tribine. Razgovaralo se o teškoj situaciji kluba i dogovoren je naredni sastanak koji će se održati tokom nedelje, ali bez Vesića i navijača - u "četiri oka" Lukić i Vučić.

Otklako je ponovo izabran za predsednika, obaveze "crveno-belih" narasle su do 62,5 miliona evra, ali je klub tu informaciju kasnije demantovao. Tu je i blokada računa u visini od 10,7 miliona evra, neisplaćene zarade članovima Radne zajednice, igračima...

U Crvenoj zvezdi ne žele da potvrde informaciju da je predsednik praktično već otišao.

- Tačno je da Vladan Lukić već skoro godinu i po dana namerava da napusti mesto predsednika. Generalno i zbog opšteg stanja u srpskom fudbalu. Međutim, tokom srede smo imali sastanke i ovo nije dan kada on odlazi - rekao je generalni sekretar Stefan Pantović za "Mocart Sport".

Kada Lukić i zvanično saopšti datum odlaska, brigu o klubu će preuzeti predsednik Sportskog društva Petar Škundrić, koji je već počeo da ostvaruje kontakte sa uticajnim "zvezdašima" kako bi "crveno-beli" što pre počeli da izlaze iz duboke krize.

Škundrić će okupiti i Upravni odbor FK Crvena zvezda, kako bi se pronašlo adekvatno rešenje za Lukićevog naslednika. Tada se može očekivati i priliv finansijskih sredstava od ruskog "Gasproma", čiji uslov je bio da upravo Škundrić kontroliše tokove novca, a ne aktuelna vladajuća garnitura.

Ako se bude poštovao Statut kluba, Zvezda će najverovatnije u martu 2013. godine dobiti novog predsednika.

(Telegraf.rs / redstarbelgrade.info / Mozzart Sport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sinbad Moreplovac

    8. novembar 2012 | 14:45

    ...već skoro godinu i po dana namerava da napusti mesto predsednika. hahahaha ma vazno je zezanje!

  • nele011

    8. novembar 2012 | 07:40

    ...odlazi Sulejman a vraca se Kasandra

  • mabula

    8. novembar 2012 | 07:16

    mislim da će sns već da nađe pravi kadar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA