VATERPOLO: Pobeda Zvezde u derbiju posle 19 godina

Crveno-beli pobedili večitog rivala sa 8:5 u 6. kolu Prve lige Srbije, čime su najavili da će ovaj šampionat biti najzanimljiviji u poslednjih nekoliko decenija* Poslednji trijumf Zvezda je ostvarila daleke 1993. godine u finalu plej-ofa

  • 3

Vaterpolisti Crvene zvezde ostvarili su istorijsku pobedu nad Partizanom. Crveno-beli su posle velike borbe trijumfovali sa 8:5 i zadržali lidersku poziciju na tabeli bez poraza, kao i kragujevački Radnički.

Veliki motiv imali su vaterpolisti Zvezde na ovom meču, ne samo zbog derbija, već zato što skoro 20 godina nisu pobedili velikog rivala.Poslednji put trijumfovali su daleke 1993. godine i to sa 13:10 u finalu plej-ofa, kada je Zvezda poslednji put bila šampion, ali tada  Jugoslavije

Prošle godine su odigrali nekoliko utakmica i sve su dobili crno-beli računajući i dve u finalu plej-ofa.

ČVRSTI DUELI OD POČETKA

Ovoga puta situacija je drugačija. U fantastičnoj atmosferi na „Tašmajdanu“ obe ekipe igrale su veoma koncentrisano i jako dobro u odbrani, sa malo isključenja.

Zvezda je povela, ali je  Partizan prvi put imao čoveka više na dva minuta do kraja i odmah je uspeo da izjednači preko levorukog Mandića – 1:1.

Igralo se veoma čvrsto, a Zvezda je ponovo došla u vođstvo i to sa igračem više golom Prlainovića na asistenciju Rađena (2:1).

Zatim Partizan nije iskoristio igrača više, baš kao ni Zvezda, a onda je Čučković pogodio sa distance za novo izjednačenje (2:2).

’Crveno-beli’ nisu dozvoljavali rivalu da u potpunosti preokrene – šut Rađena odbranio je Soro, ali je u završnici napada Vapenski pogodio sa boka za vođstvo Zvezde (3:2).

U nastavku meča crveno-beli su preuzeli inicijativu, napadali su vrlo dobro imali dve čiste situacije ali nisu uspeli da ih krunišu golom pa su i dalje imali minimalnu prednost od jednog gola.

Igralo se veoma, tvrdo, jako i bez kalkulacija, a Partizan je poveo sa 4:3 , nakon što je Rađen zakasnio u odbrani, a Mandić je poslao loptu iza leđa Šefika za prvo vođstvo Partizana na utakmici.

Međutim, crveno-beli, koji su dosta iskusniji od rivala nisu padali već su preko Rašovića i Prlainovića preokrenuli i poveli sa 5:4 pred poslednjih osam minuta.

Međutim, crno-beli klinci nisu marili za iskusne protivnike, pa je mladi Dedović (20 god) na odlinu asistenciju izjednačio rezultat na 5:5 ali je prednost vratio takođe golobradi Vuk Rašović (19 god).

PRESUDILO ISKUSTVO ZVEZDE

Meč je ulazio u neizvesnu završnicu, a onda je fenomenalni Prlainović "bombom" sa nekoliko metara matirao Sora za 7:5 što je bilo najveće vođstvo na meu na 4,5 minuta pre kraja.

Vremena je bilo malo, a razlika je bila velika pa su vaterpolisti Partizana krenuli na sve ili ništa, jer su morali što pre da daju gol ako žele da ostanu u igri.

Ali, odlični Šefik je bio na nivou pa su šutevi crno-belih ostajali na rukama ovog sjajnog golmana. Bilo je jasno već tada da će Zvezda trijufmovati, jer mladi igrači tima sa Banjice nisu imali snage za preokret, pa je Prlainović novim golom samo stavio tačku na pobedu.

Najefikasniji u timu Zvezde bili su Andrija Prlainović i Strahinja Rašović sa po tri gola, dok su kod Partizana Čučković i Dedović postigli po dva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Blabla

    9. novembar 2012 | 18:47

    I idemooooo!!!

  • goran

    10. novembar 2012 | 06:41

    to za studenta mi je dobro poznata prica....ja sam rodjen 1979.godine i kada sam napunio 17 godina prvi put je zvezda izgubila na marakani u prvenstvu od tog nekog naljuceg rivala... imaginarni klub koji se vise puta borio u staroj jugi za opstanak... ipak je fudbal broj jedan....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA