KRAH ZVEZDE: OFK Beograd slavio na Karaburmi 1:0, navijači traže smenu uprave!

"Romantičari" iskoristili totalnu nemoć "crveno-belih" i naneli im prvi poraz posle devet godina, kojim ih verovatno izbacuju iz šampionske trke

  • 2

Fudbaleri OFK Beograda savladali su Crvenu zvezdu 1:0 u derbi meču 12. kola Jelen Superlige i verovatno ih izbacili iz šampionske trke iako ima još mnogo da se igra.

Kako su izgledali na terenu fudbaleri Crvene zvezde govori podatak da tokom čitavog meča nisu uputili nijedan šut u okvir gola. Nezadovoljni izdanjem svojih ljubimaca, navijači "crveno-belih" su skandirali: "Uprava napolje" i "Vesiću, odlazi".

Ovo je prva pobeda "romantičara" od 2003. godine, a drugi uzastopni poraz "crveno-belih" posle šoka koji su im priredili Jagodinci u prošlom kolu.

U 17. minutu OFK je uputio prvi šut na gol Bajkovića, a samo minut kasnije došlo je do sporne situacije u kaznenom prostoru "crveno-belih", kada je Nenad Milijaš u pokušaju da spreči šut Pavlovića ka golu Zvezde imao kontakt sa igračem "romantičara", a dok se nalazio na zemlji, možda je zakačio loptu rukom.

Veseljko Trivunović sjajno je šutirao u 21. minutu i neterao Bobana Bajkovića da sjajnom paradom odbrani svoj gol i potvrdio dominaciju "romantičara" u ovom periodu igre.

U 30. minutu konačno je zapretila i Zvezda, Milijaš se izborio za dobru poziciju i šut sa ivice šesnaesterca, a lopta je prošla tik pored stative.

Bolju igru u prvih 45 minuta "romantičari" su propustili da krunišu u završnici poluvremena, kada su dva puta zapretili, ali bez završnog udarca.

U nastavku se činilo da je Zvezda krenula agilnije, zapretila je preko Milijaša iz nekoliko prekida, ali to je bilo kratkog daha.

U 56. minutu Batioha je u ekipi OFK zamenio Čavrića i odmah počeo da stvara probleme "crveno-belima", a tri minuta kasnije Grbić je dobro prošao po levoj strani i iz blizne matirao Bajkovića, donevši "romantičarima" vođstvo 1:0.

Primljeni gol ogolio je nemoć Crvene zvezde, koja nije imala rešenja za odbranu rivala, zapretivši svega nekoliko puta. Posle primljenog gola, trener "crveno-belih" Janković pokušao je sa izmenima, Milunovićem umesto indisponiranog Lazovića, defanzivca Maksimovića zamenio je napadačem Babaljem, ali njegovi puleni nisu imali snage ni za izjednačenje, a kamoli za preokret.

Da su igrači tima sa Karaburme bili malo umešniji u kontranapadima u finišu meča, poraz Zvezde mogao je da bude i ubedljiviji.

OFK Beograd - Crvena zvezda 1:0

(Grbić 59)

Stadion: Omladinski. Gledalaca: 3.000. Sudija: Milenko Vukadinović.

OFK BEOGRAD: Lukač - Petković, Vasiljević, Adžić, Rodić - Nikolić, Trivunović (od 80. Brkić), Grbić (od 73. Tufegdžić), Pavlović - Čavrić (od 56. Batioha), Bogavac

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Mikić, Maksimović (od 80. Babalj), Spajić, Mladenović - Milivojević, Vešović, Milijaš, Lazović (od 61. Milunović) - Kasalica, Mudrinski.

U drugom meču odigranom danas Donji Srem i Spartak odigrali su 0:0, a od 17 sati Partizan pred praznim tribinama dočekuje radnički iz Kragujevca.

TABELA: Partizan (-1)30, Crvena zvezda 25, Jagodina 23, Vojvodina 21, Spartak 18, Rad 18, Sloboda 17, Javor 16, Donji Srem 15, Novi Pazar 14, Radnički Niš 13, OFK Beograd 12, Radnički Kragujevac (-1) 11, BSK 11, Smederevo 8, Hajduk 7.

(Telegraf.rs / Foto: Tanjug )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • speed

    11. novembar 2012 | 15:27

    tuga

  • vujke

    12. novembar 2012 | 01:16

    koliki treba da si mazohista pa iz nedelje u nedelju da ides na utakmice i gledas tugu. to je profil navijaca cz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA